Κατάληψη Νομικής Αθηνών: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 28 κατηγορούμενοι για πλημμελήματα

Για τις 28 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων που οδηγήθηκαν νωρίτερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των 28 συλληφθέντων από την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα στους συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για πέντε πλημμελήματα, τα οποία είναι τα εξής: Διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση νόμου περί φωτοβολίδων.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν νωρίτερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 50 αλληλέγγυοι προς υποστήριξή τους.

Ωστόσο, για τις 28 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων.

Οι 28 κατηγορούμενοι για πλημμελήματα είναι ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Το δικαστήριο κάλεσε ως μάρτυρες έναν αστυνομικό και το φύλακα της Νομικής.

Υπενθυμίζεται ότι επιχειρησιακό κέντρο μέσα στη Νομική είχαν στήσει οι καταληψίες, όπως διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί που μετείχαν στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ που έγινε με την παρουσία εισαγγελέα.

Μέσα στον χώρο του κυλικείου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένας κόφτης για αλυσίδες, στυλιάρια, κράνη και σπρέι, τα οποία και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα