Σε απολογία ο Γρηγοράκος

Τεκτονικές δονήσεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ., με το βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο να δηλώνει δημόσια ότι υπάρχει ενδεχόμενο συμπόρευσης βουλευτών του Κινήματος με τη Ν.Δ. και την Φώφη Γεννηματά να τον καλεί άμεσα για εξηγήσεις.

Ειδικότερα, κατόπιν “αιτήματος” της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της Κ.Ο Βασίλης Κεγκέρογλου κάλεσε τον βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκο να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου, μεταξύ άλλων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στελέχη ή ακόμα και εν ενέργεια βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να πορευτούν με τη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον απόηχο της δήλωσης της Φώφης Γεννηματά ότι υπάρχει “άβυσσος” μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των “νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων” του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γρηγοράκος χαρακτήρισε τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πολύ καλό πολιτικό, ενώ εκτίμησε ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί σύντομα πρώτο κόμμα δημοσκοπικά.

Για τον εαυτό του, είπε ότι αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει και δεν δώσει το στίγμα της, μελετά το ενδεχόμενο να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Με την τελευταία δήλωση του κ. Γρηγοράκου για το στίγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έσπευσε να συμφωνήσει και ο πρώην επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε πως «κανείς δεν είναι αγκαλιά με καρέκλες» και πως για αυτό «η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να δώσει το πολιτικό της στίγμα» ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε πως «συμφωνώ με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο ότι πρέπει να δώσουμε το στίγμα μας».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τοποθετήθηκε και για το φλέγον θέμα του ασφαλιστικού, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση έπρεπε να συνεννοηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης νωρίτερα.
 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα