Σε εξωφρενική κατάσταση ο Καβάνι

 

Πάει να το τερματίσει ο Έντισον Καβάνι! Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, καθώς σε 25 επίσημα παιχνίδια φέτος με τη γαλλική ομάδα, αλλά και την Εθνική Ουρουγουάης έχει σημειώσει ισάριθμα τέρματα.

Δεν χρειάζεται καν να κάνεις πράξεις. Απλά βάζει ένα γκολ ανά αγώνα. Τα ποσοστά του είναι εκπληκτικά και θυμίζουμε πως στην αρχή της σεζόν υπήρχαν και κάποια ματς στα οποία είχε χαρακτηριστεί… χασογκόλης!

Ο 29χρονος Έντινσον Καβάνι δεν κάνει πολλές άλλες δουλειές στο γήπεδο. Εκτός περιοχής δεν συμβάλει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ έχει μόνο μία ασίστ για να συνοδέψει τα 25 γκολ του, ωστόσο είναι δεινός εκτελεστής και το απέδειξε και με τη Λουντογκόρετς με το ωραιότατο γκολ που σημείωσε.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Παρί έχει βάλει φέτος μέχρι στιγμής τρία γκολ στη Λουντογκόρετς, δύο στην Άρσεναλ, ένα στη Βασιλεία, τέσσερα στην Καέν, δύο στην Μπορντό και στη Λιόν και από ένα σε Μονακό, Ντιζόν, Νανσί, Λιλ, Ρεν και Ανζέ.  Με την Εθνική Ουρουγουάης από το Σεπτέμβρη κι έπειτα έχει πετύχει δύο γκολ κόντρα στη Βενεζουέλα και την Παραγουάη και ένα κόντρα στη Χιλή.

Η ομάδα που ανακάλυψε το ταλέντο του 19χρονου Καβάνι όσο αγωνιζόταν στην πατρίδα του με την Ντανούμπιο ήταν η Παλέρμο που δαπάνησε 5.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει 2,5 χρόνια η Νάπολι προσφέροντας αρχικά πέντε εκατομμύρια για να τον δοκιμάσει ως δανεικό και στη συνέχεια άλλα δώδεκα για να τον εξαγοράσει (συνολικά 17 εκ. ευρώ). Η Παρί τίναξε την μπάνκα στον αέρα προσφέροντας το καλοκαίρι του 2013 το ποσό των 64,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα