Σε μια κλώστη οι συνομιλίες ειρήνευσης στη Συρία  

Σε μία κλωστή κρέμονται πλέον οι συνομιλίες για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία, καθώς όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το skai.gr οι εκπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη Γενεύη.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σημείωσε ότι «υπάρχουν κάποιοι παίκτες από το εξωτερικό πεδίο που ονειρεύονται να ανατρέψουν το συριακό καθεστώς δια της βίας, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, όπως να εκτροχιάζουν τις συνομιλίες στην Γενεύη. Πιστεύω ότι η Γαλλία και οι ΗΠΑ απορρίπτουν κατηγορηματικά τέτοιες απόπειρες».

Από τη πλευρά του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν θεωρούν ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν αποτύχει οριστικά και οι ΗΠΑ πιστεύουν ακόμη ότι υπάρχει ένας δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε μια πολιτική μετάβαση, στην οποία ο Μπασάρ αλ Άσαντ θα αποχωρήσει από την εξουσία.

Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HNC), που εκπροσωπεί τη συριακή αντιπολίτευση στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανακοίνωσε πως η απόφασή της να αναστείλει τη συμμετοχή της στις συνομιλίες ενισχύθηκε μετά τις αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος σε δύο πόλεις στην επαρχία της Ιντλίμπ, τις οποίες χαρακτήρισε «επικίνδυνη κλιμάκωση» της σύρραξης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα