Κικίλιας από Πεντέλη: “Δύσκολη χρονιά, να προστατεύσουμε όλοι το κοινό μας σπίτι”

«Προσπαθούμε να πείσουμε και τους συμπολίτες μας να καθαρίσουν τους χώρους τους, τους κήπους τους, τα σπίτια τους»

Αυτοψία στην Πεντέλη, έναν από τους τρεις μεγάλους πνεύμονες της Αττικής, όπως τη χαρακτήρισε, έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά και τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα.

Ο κ. Κικίλιας ξεκίνησε την αυτοψία στην Πεντέλη από το βόρειο τμήμα του ορεινού όγκου και έφθασε μέχρι την ανατολική πλευρά. Στη δήλωσή του αναφέρθηκε στα έργα πρόληψης που γίνονται από τις αρμόδιες Αρχές και τον ΔΕΔΔΗΕ, όμως σημείωσε ότι ταυτόχρονα «προσπαθούμε να πείσουμε και τους συμπολίτες μας να καθαρίσουν τους χώρους τους, τους κήπους τους, τα σπίτια τους» από τα κλαδιά και άλλες εν δυνάμει επικίνδυνες ύλες.

«Η δουλειά αυτή δεν τελειώνει ποτέ. Υπάρχουν προκλήσεις και προβλήματα σε ό,τι αφορά την πρόληψη και την προετοιμασία. Είμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες, είναι μια δύσκολη χρονιά γιατί ήταν άνυδρος χειμώνας. Οι συνθήκες αυτές είναι μια πρόκληση για όλους εμάς. Την προσπάθεια θα την κάνουμε από κοινού. Το Πυροσβεστικό Σώμα, η Πολιτική Προστασία, τα άλλα Σώματα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Αυτοδιοίκηση και παρακαλώ θερμά τους συμπολίτες μας από αυτές τις περιοχές να προστατεύσουμε όλοι μαζί το σπίτι μας», σημείωσε καταλήγοντας ο Βασίλης Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα