“Σιγεί” το Κολωνάκι: Τέλος η μουσική στα μπαρ μετά τις 12 το βράδυ

“Σιγεί” το Κολωνάκι αφού μπαίνει τέλος η μουσική στα μπαρ μετά τις 12 το βράδυ όπως προβλέπει η απόφαση του Δήμου Αθηναίων, κάτι που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα σε εφαρμογή από 1/1/2018 έχει τεθεί η νέα Κανονιστική Απόφαση του δήμου Αθηναίων με βάση την οποία απαγορεύεται η μουσική στα μπαρ μετά τις 12 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και μετά τη 1 τα ξημερώματα την Παρασκευή και το Σάββατο στην περιοχή του Κολωνακίου.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία δεν τηρείται ποτέ και πουθενά, η μετάδοση μουσικής επιτρέπεται μέχρι τις 22.00 το βράδυ κατά τη χειμερινή περίοδο και μέχρι τις 23.00 κατά τη θερινή περίοδο.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε να παρατείνει κατά μία ώρα το ωράριο της μουσικής στα καταστήματα σε συγκεκριμένους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά στις οδούς Ιπποκράτους, από το ύψος της οδού Σκουφά, Σκουφά με Ομήρου, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Μαρασλή, Αριστίππου, Κλεομένους, Ηλ. Ρογκάκου, Χερσώνος, Οκταβίου Μερλιέ και Ιπποκράτους.

Τι είπε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς

Να εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από την απόφαση για επιβολή ωραρίου στη μουσική των καταστημάτων στο Κολωνάκι επιχείρησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς.

«Η κατάσταση στην περιοχή του Κολωνακίου είχε ξεφύγει. Η δημοτική κοινότητα ακούγοντας τα παράπονα των κατοίκων πήρε αυτή την απόφαση για να μην γίνει σε όλα τα χαρακτηριστικά του Γκάζι επειδή υπάρχουν γύρω και κατοικίες» εξήγησε ο κ. Βαρελάς.

Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε ότι «είναι δύσκολο να εφαρμοστεί» η εν λόγω διάταξη εκφράζοντας πάντως την πίστη του ότι «το πρόβλημα θα μειωθεί».

Όπως εξήγησε υπάρχουν 40 δημοτικοί αστυνομικοί στην Α΄ δημοτική κοινότητα που διεξάγουν ελέγχους με ηχόμετρα προσθέτοντας ότι «έχουμε πολλές καταγραφές».

«Πιστεύω ότι θα μειωθεί το πρόβλημα. Ήδη υπάρχουν στοιχεία και καταστήματα που σταματούν να λειτουργούν με ανοιχτές πόρτες και υαλοπετάσματα» συμπλήρωσε.

Όπως αποκάλυψε, τέλος, ο πρώτος δρόμος σε παραβάσεις και τους δώδεκα μήνες του 2017 ήταν η Πατριάρχου Ιωακείμ και τρίτη η Σόλωνος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα