Σκέφτεται το 3-6-1 ενόψει Ατλέτικο ο Μίτσελ!

Την αλλαγή συστήματος και την εφαρμογή ενός προσαρμοσμένου πλάνου με τρεις κεντρικούς αμυντικούς εξετάζει ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονζάλεθ, ενόψει της αναμέτρησης με την Ατλέτικο Μαδρίτης, για το Champions League.

Στον Πειραιά επαναλαμβάνουν, σχεδόν μονότονα, πως δεν τους απασχολεί η πρεμιέρα στη μεγαλύτερη διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων, καθώς προηγείται το ματς πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ναι μεν έχουν επικεντρώσει στο παιχνίδι με τους Κρητικούς, ιδιαίτερα μετά την γκέλα της 2ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό, όμως ασχολούνται και μάλιστα σοβαρά με το ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ προετοιμάζει τους παίκτες του για δύο αγώνες. Ο ένας από τον άλλο διαφέρει σε πολλά σημεία. Με τον ΟΦΗ είναι επόμενο να αγωνιστεί επιθετικά. Μπροστά στο κοινό του, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να προσφέρει θέαμα και πολλά γκολ, απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Κόντρα στην Ατλέτικο όμως, το επίπεδο δυσκολίας εκτοξεύεται. Η τακτική παίζει σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα απέναντι σε μία ομάδα που στηρίζεται σε αυτή και έχει στον πάγκο της τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τρεις κεντρικούς αμυντικούς, δίνοντας βάθος στην άμυνά του και ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή. Η Ατλέτικο αντιμετωπίζει θέμα απέναντι σε σφικτές αμυντικές γραμμές. Ο Μίτσελ θέλει από τους παίκτες του να μην επιτρέψουν την εύκολη κατοχή της μπάλας από τους Μαδριλένους και την πίεση ψηλά στην άμυνά τους. Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ελλάδας έχει από καιρό στο μυαλό του την τριάδα στην άμυνα. Εξάλλου, το είχε δηλώσει πως μελετά το συγκεκριμένο πλάνο και ότι σκοπεύει να διαμορφώσει το ρόστερ του πάνω σε αυτή τη βάση. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει λόγος να εφαρμόσει το συγκεκριμένο σύστημα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν δέχονται κάποια ιδιαίτερη πίεση στα καρέ τους, ώστε να λάβουν… έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισή της. Στην Ευρώπη όμως, τα πράγματα διαφέρουν. Κόντρα σε ομάδες υψηλού επιπέδου, όπως πέρυσι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ζημιά μπορεί να γίνει σε χρόνο ρεκόρ και να είναι μη αναστρέψιμη.

Ήδη το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς εφαρμόστηκε από αρκετές ομάδες στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και δείχνει να υιοθετείται καθημερινά από πολλούς προπονητές. Ο Μίτσελ το σκέφτεται σοβαρά ενόψει της αναμέτρησης με την Ατλέτικο και αν του… κάτσει, να το συνεχίσει και στα άλλα ευρωπαϊκά ματς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα