Σκληρά μηνύματα από τον Βαγγέλη

Τελικά η Ν.Δ. οδηγείται σε εκλογή προέδρου χωρίς μία κομματική συνεδρίαση, καθώς η πολυδιαφημισμένη Εθνική Συνδιάσκεψη ματαιώθηκε, αφού οι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο χρόνο.

Έτσι, πλέον στις επόμενες ημέρες όλοι οι υποψήφιοι θα προσπαθήσουν να δώσουν τον μουτζούρη στον άλλο. Μάλιστα πρώτος έσπευσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο εκπρόσωπος του στην ΚΕΦΕ, Θόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε ότι ο Μεϊμαράκης είχε προτείνει την διεξαγωγή δύο Εθνικών Συνδιασκέψεων. Σύμφωνα με τον κ. Αμπατζόγλου, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας αποδέχθηκε με καθυστέρηση την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη, προτείνοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής την 18η Νοεμβρίου. Ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι για την 18η Νοεμβρίου συμφώνησε ο κ. Μεϊμαράκης, όχι όμως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης λόγω του προεκλογικού τους προγράμματος.

«Αντιπροτείναμε την 17η Νοεμβρίου με την οποία διαφώνησε ο κ. Τζιτζικώστας για τους ίδιους λόγους. Όσον αφορά την 19η Νοεμβρίου, είναι προγραμματισμένη η κεντρική μας εκδήλωση στο Λεκανοπέδιο. Συνεπώς δεν υπάρχει η αναγκαία συμφωνία των υποψηφίων ως προς το χρόνο για να συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ της Ν.Δ.

Μηνύματα

Στο μεταξύ από το επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στέλνουν μηνύματα πως ο πρόεδρος της Ν.Δ., οι βουλευτές και όσοι τον στηρίζουν δεν πρόκειται να αφήσουν «να πέσει κάτω» ούτε μια κουβέντα, ούτε μια φράση που αφορά στην πορεία του ίδιου στο κόμμα και την προσφορά του στην παράταξη. Και ήδη έχουν σαλπίσει αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας πρώτα από όλα ανιστόρητους και καιροσκόπους όσους υποστηρίζουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης κινείται σε στα στενά κομματικά πλαίσια και τους κομματικούς μηχανισμούς. Η απάντηση σε πολύ έντονο ύφος είναι ότι ποτέ ο κ. Μεϊμαράκης δεν ζήτησε αξίωμα εντός του κόμματος , ουδέποτε πίεσε για να λάβει υπουργικό θώκο και ουδέποτε έβαλε το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον του κόμματος.

«Να μην μπερδεύουν κάποιοι το παλιό με το έμπειρο», λένε οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που δηλώνουν ανοικτά ότι αποτελεί «φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα που δεν πουλάει πια», την άποψη ότι ο κ. Μειμαράκης έχει παλιές αντιλήψεις και ιδέες για το κόμμα. Άλλωστε συμπληρώνουν με νόημα είναι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει ανέβει ένα –ένα τα σκαλοπάτια των κομματικών οργάνων και γνωρίζει και τον τρόπο λειτουργίας τους αλλά και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του κ. Τσίπρα η πλευρά Μεϊμαράκη τονίζει ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι ο το πιο έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος που διαθέτει η παράταξη και ότι οι μάχες στην πολιτική κρίνονται σε δύο επίπεδα –Την κοινωνία και την Βουλή.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα