Σκληρή δουλειά και ένας όρος στην Τουρκία για το Κυπριακό

Η Ελλάδα πετά το «γάντι» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό. Πιο συγκεκριμένα, τις εντατικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για θετική εξέλιξη στο Κυπριακό, υπογραμμίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, δηλώνοντας έτοιμες συγχρόνως για την εκπροσώπηση στη Γενεύη στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό όμως θα γίνει υπό έναν όρο.

Συγκεκριμένα, μόνο εάν το αντίστοιχο θα πράξει και η τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την κυβερνητική διαρροή, «η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός εργάζεται εντατικά και θα εργάζεται ως τις τελευταίες ώρες πριν τη διάσκεψη της Γενεύης ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί θετικά και να εκπροσωπηθεί στο υψηλότερο επίπεδο στη Γενεύη, σε περίπτωση που το ίδιο αποφασίσει η τουρκική πλευρά.

Με το παραπάνω το Μέγαρο Μαξίμου ουσιαστικά «απαντά» στην είδηση που μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την οποία ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν δεν προτίθεται να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στέλνοντας αν’ αυτού τον πρωθυπουργό του Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε μία προσπάθεια να «παγιδεύσει» τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς ο κ. Γιλντιρίμ είναι ομόλογός του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα