Σκληρή μάχη για τα Play Off

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φετινή μάχη των ομάδων για τις θέσεις 2-5, καθώς δύο θεωρητικά μικροί έχουν υπερβάλει εαυτό και βρίσκονται πολύ ψηλά (Ξάνθη και Πανιώνιος) κάτι που για την ώρα σημαίνει πως τουλάχιστον ένας εκ των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ίσως μείνει εκτός Ευρώπης.

Τόσο η ομάδα της Νέας Σμύρνης, όσο και οι Ακρίτες  δείχνουν μία αξιοθαύμαστη σταθερότητα και βάζουν δύσκολα στους μεγάλους, όχι τόσο στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ (που έχει και ματς λιγότερο), αλλά στον ασθμαίνοντα Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ που έχει μείνει πίσω. Ας εξετάσουμε το πρόγραμμα των ομάδων που διεκδικούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω πρωταθλήματος:

Πανιώνιος (32): Ο δεύτερος της βαθμολογίας Πανιώνιος έχει διαφορά έξι βαθμών από την έκτη ΑΕΚ, την οποία υποδέχεται στη Νέα Σμύρνη σε πέντε αγωνιστικές σε «ματς φωτιά». Εκτός έδρας έχει να παίξει δύσκολα παιχνίδια, στο «Καραϊσκάκης», στην Τούμπα και στη Λεωφόρο, αλλά και δύο πιο βατά, στη Βέροια και στην Κέρκυρα. Στην έδρα του εκτός από την Ένωση, θα υποδεχθεί την Ξάνθη, τον Ηρακλή, τη Λάρισα, τον Ατρόμητο, τον Πλατανιά και τον Λεβαδειακό. Έχει επτά παιχνίδια στη Νέα Σμύρνη και μόλις πέντε εκτός και όλα δείχνουν πως θα κερδίσει την είσοδο στα Play Off.

Ξάνθη (32). Η ομάδα της Θράκης ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τους «κυανέρυθρους» και έχει ελαφρώς πιο βατό πρόγραμμα, καθώς ξεμπέρδεψε με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της ομάδας του Λουτσέσκου θα κρίνουν πολλά, αφού παίζει με Πανιώνιο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και ΠΑΟ (εντός). Αν βγάλει αυτή την τετράδα αγώνων διατηρώντας τη διαφορά από την έκτη ΑΕΚ δύσκολα θα χάσει την Ευρώπη.

ΠΑΟ (31). Οι «πράσινοι» περνούν την ΑΕΚ κατά πέντε πόντους, αλλά βρίσκονται σε οικτρή αγωνιστική κατάσταση.  Μέχρι να αντιμετωπίσουν μαζεμένα Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ (από τη 25η ως την 28η αγωνιστική) έχουν εύκολο πρόγραμμα, ωστόσο ο Ουζουνίδης ξεμείνει από παίκτες. Την άλλη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός παίζει στα Γιάννινα κι αν ηττηθεί θα βάλει και τον ΠΑΣ στο κόλπο…

ΠΑΟΚ (29 με ματς λιγότερο). Ο πέμπτος ΠΑΟΚ έχει 29 βαθμούς, αλλά χρωστάει παιχνίδι με τη Λάρισα στη Θεσσαλία. Είναι σε σούπερ κατάσταση με έξι νίκες σε επτά ματς και μόλις μία ήττα από τον ΠΑΣ σε παιχνίδια που έχασε 15 ευκαιρίες. Θεωρητικά θα σκαρφαλώσει κι άλλο στη βαθμολογία και δεν θα ανησυχήσει. Θεωρητικά…

ΑΕΚ (26). Έχει μείνει πολύ πίσω η ΑΕΚ που υποχρεωτικά πρέπει να κοιτά και το Κύπελλο, γιατί ίσως χάσει την Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος. Στη συνέχεια του μαραθωνίου δίνει τρία εντός έδρας ντέρμπι με ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, στα οποία πέρσι κέρδισε εννέα βαθμούς και φέτος πρέπει να κάνει το ίδιο. Πολύ σημαντικό και το παιχνίδι της με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ενώ για να έχει τύχη πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τα δύο ματς που έπονται με τους ουραγούς Ηρακλή και Βέροια.

ΠΑΣ (25). Τα Γιάννινα διατηρούν θεωρητικές ελπίδες και σίγουρα θα μπουν στο κόλπο αν νικήσουν τον ΠΑΟ την επόμενη αγωνιστική. Στα θετικά για του Ηπειρώτες το βατό πρόγραμμα, αφού παίζουν την προτελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό που θα είναι ήδη πρωταθλητής και την τελευταία αγωνιστική με την ΑΕΚ στα Γιάννινα. Μέχρι τότε θα αντιμετωπίσουν πολλές αδιάφορες ομάδες…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα