Σοκάρουν οι Ρώσοι χούλιγκαν! (Video)

Σε λιγότερο από 16 μήνες, στις 14 Ιουνίου του 2018, ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Ρωσίας. Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, η πιο ενδιαφέρουσα κοινωνική εκδήλωση του πλανήτη.

Δυστυχώς, όμως, το συμβάν αυτό δεν θα περιοριστεί στα ωραία γκολ, στις ντρίπλες και στις αποκρούσεις, στις συγκινήσεις εντός αγωνιστικών χώρων, καθώς οι Ρώσοι χούλιγκαν… «ακονίζουν τα ξίφη τους». Το BBC ταξίδεψε στη Ρωσία και έκανε έρευνα ανάμεσα στους σκληροπυρηνικούς συνδέσμους οπαδών των ρωσικών ομάδων. Και τι συμπέρασμα έβγαλε; Πως ετοιμάζονται πυρετωδώς για ένα φεστιβάλ βίας.

Το ντοκιμαντέρ δεν έχει μεταδοθεί ακόμη, ωστόσο το κανάλι έβγαλε στη δημοσιότητα κάποια τρέιλερ… Σε αυτά οι Ρώσοι χούλιγκαν λένε πως περιμένουν πως και πως τους Άγγλους χούλιγκαν, διότι αυτοί τους έμαθαν τον οπαδικό χουλιγκανισμό και θέλουν μπροστά τους να φανούν καλοί μαθητές. Διαβάστε τις ανατριχιαστικές τους τοποθετήσεις:

«Όταν φερόμαστε καλά, ουδείς μας θυμάται. Όταν είμαστε κακά παιδιά, κανείς δεν μας ξεχνά! Αρκετοί Άγγλοι φίλαθλοι πήγαν  στη Γαλλία για το Euro για να περάσουν καλά, να φωνάξουν συνθήματα, να πετάξουν μερικά μπουκάλια μπύρας. Εμείς είμασταν αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τα αγγλάκια. Σαν 200 επαγγελματίες να τα βάζουν με 2.000 ερασιτέχνες. Ήταν πολλοί Άγγλοι στα μπαρ της Μασσαλίας, αλλά παρά το ότι ήταν περισσότεροι από μας, μπορούμε να πούμε πως τους τα δείξαμε.

Θέλουμε να θυμίζουμε τους παλιούς  Άγγλους χούλιγκαν, ήταν πηγή έμπνευσης για μας. Όταν έρχονταν Άγγλοι οπαδοί στη Μόσχα, ήταν πάντα τιμή μας να τους αντιμετωπίζουμε! Αντιγράψαμε το στυλ τους, διότι τους σεβόμασταν! Προτιμούμε να παίζουμε ξύλο με Άγγλους οπαδούς διότι επιζητούμε τη δόξα και την τιμή.

Εγγυόμαστε 100% ότι θα δημιουργήσουμε επεισόδια. Αν θέλει κάποιος Άγγλος να είναι ασφαλής καλό θα ήταν να κυκλοφορεί με την γυναίκα του και το παιδί του. Αν είναι με ανδρική παρέα τότε θα φάει ξύλο».

 

https://www.youtube.com/watch?v=88I98grkgEY

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα