Στα σκαριά τροπολογία για τους τρίτεκνους

Με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος (Ο. Π. Ο. Τ. Τ. Ε.) συναντήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες με τρία παιδιά, το αίτημα της Ομοσπονδίας για εξομοίωση των Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, η υιοθέτηση πολιτικών για την στήριξη της οικογένειας σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και η ουσιαστική αντιμετώπιση του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος στην χώρα μας.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, αφού επιβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του Κινήματος για την Ελληνική Οικογένεια, μετά από αναλυτική συζήτηση πρότεινε την σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με επικεφαλής τον γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου. Η ομάδα αυτή θα επεξεργαστεί, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα θέματα, τις διατάξεις, τα πεδία πολιτικής και τις κοινωνικές παροχές και με τροπολογία που θα κατατεθεί στην Βουλή από την Δημοκρατική Συμπαράταξη να διασφαλισθεί η ουσιαστική στήριξη του θεσμού της πολυμελούς οικογένειας με τρία παιδιά. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας.
Με τη νέα γενιά
Την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Μαρτίου, στις 18:30, η επιτροπή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης “Πολιτικές για τη Νέα Γενιά” διοργανώνει στο PASSPORT (Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Μεταξουργείο) εκδήλωση με θέμα: “Παίρνουμε το λόγο, Κερδίζουμε το αύριο”.
Νέοι και νέες εκφράζουν τα θέλω τους, μοιράζονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα και εστιάζουν στις προτάσεις τους για το παρόν και το μέλλον.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
Ο Κωνσταντινόπουλος
Εδώ και τέσσερις μήνες επανακαταθέτει την ερώτησή του για την αξιοποίηση του Ελληνικού ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, πλην όμως ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν έρχεται στη Βουλή για να απαντήσει.
«Πείτε μου τι πρέπει να κάνω;» διερωτήθηκε σήμερα ο κ. Κωνσταντινόπουλος απευθυνόμενος προς τον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη. Ο τελευταίος πάντως ενημέρωσε τον βουλευτή ότι αναμένει τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει και σε δική του ερώτηση για τα ενοίκια των δημοσίων κτιρίων.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε ότι οι βουλευτές της Ν.Δ., της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής έχουν ζητήσει την ενημέρωση των βουλευτών από τον υπουργό για την επένδυση. «Από το γραφείο του μας είπαν ότι έχει φόρτο εργασίας αλλά τον είδαμε στο γήπεδο να παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα», είπε ο βουλευτής.
Θέλοντας τέλος να καταδείξει την σπουδαιότητα της επένδυσης είπε ότι τα μέτρα της τάξης του 2% του ΑΕΠ που ζητούν οι δανειστές είναι το ίδιο ποσοστό με την απόδοση του έργου κατά το πρώτο χρόνο σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα