Στα 4 εκατ. ευρώ «κλείδωσε» η εγγύηση Κοντομηνά

Κατά ένα εκατομμύριο ευρώ μειώθηκε τελικά η χρηματική εγγύηση την οποία πρέπει να καταβάλλει ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Κοντομηνάς, προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος για την υπόθεση των φερομένων ως επισφαλών δανείων που έλαβε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Έτσι από τα 5 εκατ. ευρώ που του είχαν ορισθεί, η χρηματική του εγγύηση κατέπεσε στα 4.000.000 ευρώ τα οποία θα πρέπει να καταβάλλει (με όποιο τρόπο διευκολύνεται, π.χ. με εγγυητικές επιστολές τράπεζας, με την εγγραφή βαρών επί ακινήτων ή και σε μετρητά) μέχρι τις 21 Μαρτίου. Αυτά ορίζονται στη διάταξη που εξέδωσε ο αρμόδιος ανακριτής διαφθοράς κ. Ανδρεάδης, απαντώντας στο αίτημα του επιχειρηματία για μείωση της εγγυοδοσίας που του είχε επιβληθεί μετά την απολογία του με απόφαση δικαστικού συμβουλίου.

Σχετικά με το ύψος της χρηματικής εγγύησης, τη μείωση της κατά 1.000.000 ευρώ είχε εισηγηθεί και η Πόπη Παπανδρέου. H επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς στη σχετική πρότασή της, ανέφερε ότι κάνει δεκτή την αίτηση για μείωση της εγγυοδοσίας κατά 1.000.000 ευρώ, όχι όμως για να διευκολυνθεί ο επιχειρηματίας να συγκεντρώσει τα υπόλοιπο ποσόν, αλλά προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να πληρώσει με το 1.000.000 ευρώ που περισσεύει, μέρος των δανείων του υλοποιώντας δέσμευσή του ότι θα εξυπηρετήσει τα επίμαχα δάνεια.

Ακόμα, η κα. Παπανδρέου είχε προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα του κατηγορουμένου να καλυφθεί η εγγύηση όχι μόνο με μετρητά αλλά και με την εγγραφή βαρών επί ακινήτων και με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα