Στενός συνεργάτης Τραμπ: Καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ

Έξοδο από το ευρώ προτείνει για την Ελλάδα ο Τεντ Μάλοχ, ο άνθρωπος που ο Ντόναλτν  Τραμπ προορίζει για πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναμφίβολα η δήλωση-βόμβα σπέρνει τον προβληματισμό και την αβεβαιότητα για τις προθέσεις και την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Λευκός Οίκος απέναντι στην ευρωζώνη και στο ελληνικό ζήτημα.

Ειδικότερα, σε τηλεοπτική συνέντευξη και ερωτηθείς εάν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μάλοχ απάντησε το εξής: «Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων αλλά πιστεύω πως από οικονομικής σκοπιάς υπάρχει ένας πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ».

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, με τις συζητήσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης να βρίσκονται σε αδιέξοδο, τα διεθνή ΜΜΕ να επαναφέρουν δειλά-δειλά τα σενάρια περί Grexit -μετά και τις δηλώσεις Ξυδάκη- και την ατμόσφαιρα να…μυρίζει Αύγουστο του 2015.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υποψήφιος νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ποντάρει στην κατάρρευση του ευρώ και διακηρύσσει ότι οι διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, που αναμένονται για το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη, θα οδηγήσουν το ευρώ σε κατάρρευση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα