ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΑΡΟΥΔΗ: Αριστούχος 2ης γενιάς

Την Τρίτη 23 Ιουνίου αναρτήθηκαν σε όλα τα σχολεία της χώρας οι βαθμοί των Πανελλαδικών εξετάσεων. Παρόλο που τα θέματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα, υπήρξαν μαθητές και μαθήτριες που κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κατακτήσουν υψηλούς βαθμούς.

Η παράδοση στη νομική επιστήμη συνεχίζεται. Η Στεφανία Μαρούδη, κόρη του εφέτη Ιωάννη Μαρούδη και της καθηγήτριας του Εμπορικού Δικαίου Αριστέας Σινανιώτη, είναι η σημαιοφόρος του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού που εισήχθη επιτυχώς στη Νομική Αθήνας ακολουθώντας τα χνάρια των καταξιωμένων γονιών της, του παππού της κορυφαίου ποινικολόγου Κώστα Μαρούδη και του προπάππου της, Υπουργού Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας, Νικολάου Αβραάμ.

Η ίδια αισθάνεται πολύ χαρούμενη για την επιτυχία της ομολογώντας πως αποτελούσε πάντα όνειρό της να γίνει νομικός. «Προερχόμενη από οικογένεια νομικών, από μικρή παρακολουθώ τα νομικά συνέδρια, συζητώ με δικηγόρους και δικαστές και προβληματίζομαι για θέματα που άπτονται της επιστήμης αυτής. Άλλωστε, η νομική αναμφίλεκτα είναι η κορωνίς των επιστημών».

Παράλληλα, η Στεφανία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για το σχολείο της που συνέδραμε αποφασιστικα στην προσπάθειά της: «Το Αρσάκειο στέκεται δυναμικά δίπλα στα παιδιά του ήδη από τα πρώτα χρόνια της φοίτησής τους. Οι καθηγητές είναι συνοδοιπόροι των μαθητών στην πορεία της εκπαίδευσής τους, ενώ την τελευταία και πιο πιεστική χρονιά του Λυκείου μπόρεσαν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον καίριο αγώνα των μαθητών. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα το ότι υπήρξα μαθήτρια αυτού του σχολείου».

DFS_8559

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις συνιστούν αδιαμφισβήτητα μία επίπονη και ψυχοφθόρα δοκιμασία για τα παιδιά, γι’αυτό και η Στεφανία δεν κρύβει την ευτυχία της που κατάφερε να επιτύχει τον υψηλό στόχο της. Η σύγχρονη πραγματικότητα είναι σκληρή, αλλά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιτυχούσα, τα νέα άτομα με το όραμα και τις δυνατότητές τους μπορούν και πρέπει κατά τον μεγάλο μας Ελύτη να κάνουν «ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα