Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι έρευνες για τον Χ. Ξηρό

Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι κύριες έρευνες για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού, που απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού μετά την άδεια που πήρε την Πρωτοχρονιά. Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι έγινε έρευνα σε σπίτι αντεξουσιαστή που διαμένει στο Μεταξουργείο.

Οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να εντοπίσουν τον δραπέτη, στο πλαίσιο του οποίου την Πέμπτη έγιναν έξι έρευνες σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθησαν δύο άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, γιατί κατείχαν ρόπαλα, τόξα, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Από την ημέρα που απέδρασε ο Ξηρός, έχουν συλληφθεί κατά τις έρευνες της αστυνομίας οκτώ άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι τον Ξηρό προστατεύουν άτομα που δεν τους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν και είναι νεαρής ηλικίας.

Για «νέα παιδιά που θέλουν να τον ακολουθήσουν» είχε κάνει λόγο σε συγγενή του ο δραπέτης, λίγο πριν εξαφανιστεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες επικεντρώνονται και σε φυλακισμένους στον Κορυδαλλό, καθώς εκτιμάται ότι αυτοί που συναντούσε στα κελιά ο Ξηρός, ίσως γνωρίζουν κάτι σχετικά με το σχέδιο απόδρασής του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα