Στην εισαγγελέα οι καταγγελίες για παρατυπίες στον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ

Στοιχεία από τα οποία φέρονται να προκύπτουν παραβιάσεις των όρων της προκήρυξης για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων από τη ΝΕΡΙΤ, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων αλλά και αποκλεισμός άλλων δημοσιογράφων διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Παναγιώτα Φάκου και αναμένεται να συσχετιστούν με την έρευνα που διενεργείται από τον 4ο πταισματοδίκη.

Μεταξύ άλλων στον φάκελο που βρίσκεται στα χέρια της κ. Φάκου περιλαμβάνονται και δημοσιεύματα εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία οι περισσότερες παρατυπίες συντελέστηκαν κατά την επιλογή υποψηφίων για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών.

Εντωμεταξύ υπό δικαστική διερεύνηση θα τεθούν και έτερα δημοσιεύματα που αφορούν στην καταγγελλομένη ανάμειξη του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρη, στην υπόθεση των «αμαρτωλών» ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο κ. Μακρυδημήτρης διατέλεσε αντιπρόεδρος της υπό έλεγχο ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» και το όνομά του «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα