«Στην Ελλάδα γίνεται συχνά πόλεμος οπαδών!»

«Δεν μας προξένησε καμία εντύπωση. Στην Ελλάδα γίνεται συχνά πόλεμος μεταξύ οπαδών…» Η παραπάνω φράση ανήκει στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, και έγινε στο τηλεοπτικό δίκτυο «13tv», με αφορμή το θανατηφόρο περιστατικό στην αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Λα Κορούνια.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι παράγοντες, θεσμικοί και μη, στην Ελλάδα. Με αποστομωτική ειλικρίνεια, παραδέχθηκε ότι ο θάνατος του οπαδού τής Λα Κορούνια δεν προξένησε καμία εντύπωση στην Ελλάδα, καθώς τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν πολύ συχνά στη χώρα μας.

Ο Ρομπέρτο μίλησε και για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο, καθώς και για το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Μίτσελ Γκονζάλεθ την τεχνική καθοδήγηση της Ρεάλ Μαδρίτης, κάποια στιγμή στο μέλλον. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο ισπανικό κανάλι:

«Η αγάπη που τρέφω για αυτή την ομάδα δεν επηρέασε την απόδοσή μου στον Ολυμπιακό, στον οποίο οφείλω πάρα πολλά για την ευκαιρία που μου έδωσε και δεν πήρα στην Ατλέτικο. Αγαπάω πολύ την Ατλέτικο, επειδή ήμουν πάνω από 15 χρόνια εκεί και, αν κάποτε επιστρέψω, θα είναι για συναισθηματικούς λόγους.

Ο θάνατος του οπαδού δεν μας προκάλεσε έκπληξη εδώ στην Ελλάδα, αφού η κατάσταση είναι ίδια με την Ισπανία. Αυτή τη φορά στην Ισπανία τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά, αφού μιλάμε για έναν θάνατο, αλλά εδώ στην Ελλάδα υπάρχει συχνά πόλεμος ανάμεσα στους οπαδούς. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να εξαλείψουμε κάθε θέμα βίας, επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα και πρέπει να μιλάμε μόνο για αυτό. Αν υπάρχουν οπαδοί που θέλουν να περάσουν την πολιτική στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να μείνουν έξω απ’ αυτό.

Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα αισθανόμουν φόβο, και στην Τούμπα δεν ήταν αρκετά τα μέτρα αστυνόμευσης για τη συμπεριφορά των οπαδών. Έριχναν αντικείμενα, φωτοβολίδες, μεταλλικά αντικείμενα και άλλα. Πράγματα που στο ισπανικό ποδόσφαιρο θεωρούνται αδιανόητα.

Ο Μίτσελ κάνει πολύ καλή δουλειά και είμαι σίγουρος ότι κάποια μέρα μπορεί να γίνει προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα