Στηρίζει Ρονάλντο ο Ζιντάν, αλλά…

Τα νούμερά του ζαλίζουν. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη. Το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο. Η αξία του ανυπολόγιστη. Ωστόσο, όλα τα ωραία παραμύθια έχουν ένα τέλος και φαίνεται πως αυτό πλησιάζει. Πιο πιθανό είναι πια να αποχωρήσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, παρά να παραμείνει.

Ο 31χρονος Πορτογάλος έχει ακόμη δύο χρόνια συμβολαίου με τη Ρεάλ και θεωρητικά μπορεί να πουληθεί και του χρόνου. Ωστόσο, οι πρόσφατες δηλώσεις του δημιούργησαν τεράστια αναστάτωση στα αποδυτήρια και υπάρχει έντονη ανησυχία ότι οι υπόλοιποι παίκτες της «Βασίλισσας» είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν συμμαχία προκειμένου να τον εκθέσουν!

Σε μία τέτοια περίπτωση θα βγουν χαμένοι και η ομάδα και ο παίκτης. Τα δε κέρδη της Ρεάλ όλα αυτά τα χρόνια με τον Κριστιάνο στη σύνθεσή της είναι ένα πρωτάθλημα και ένα Champions League, στον τελικό του οποίοι οι… άμπαλοι συμπαίκτες του ήταν αυτοί που έκαναν την ανατροπή με την Ατλέτικο και όχι ο ίδιος ο Πορτογάλος.

Φέτος ο Πορτογάλος ναι μεν έχει σκοράρει πολλές φορές, αλλά τα περισσότερα του γκολ είναι μαζεμένα με μάλλον αδύναμους αντιπάλους. Για παράδειγμα έχει 11 γκολ στο Champions League κόντρα στη Μάλμε (6) και τη Σαχτάρ (5), ενώ στο πρωτάθλημα από τα 22 γκολ, τα οκτώ έχουν σημειωθεί στα δύο ματς με την Εσπανιόλ. Προφανώς και δεν μειώνουμε τη συνδρομή του στην πορεία της Ρεάλ, αλλά δεν είναι και ψέμα το ότι έχει μένει άσφαιρος σε εννέα ματς πρωταθλήματος στα οποία η ομάδα του έκανε γκέλα, δείγμα του ότι ο σύλλογος βασίζεται πάνω του και όταν ο αντίπαλος τον κλείνει καλά, «βραχυκυκλώνει» όλη η Ρεάλ.

Ο προπονητής του, Ζινεντίν Ζιντάν, προφανώς και στηρίζει τον Κριστιάνο, αλλά προφανώς θα τον στηρίξει και η επόμενη ομάδα του συμπατριώτη του Μουρίνιο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία προφανώς μπορεί να καλύψει τα οικονομικά «θέλω» των Μαδριλένων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα