Στηρίζει τις προτάσεις Ολάντ η Γαλλική Κεντρική Τράπεζα

Οι προτάσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να μειώσει τις δαπάνες και τους φόρους στην εργασία, μπορεί να τονώσουν την ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας εάν εφαρμοστούν γρήγορα, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας.

«Το σύμφωνο που προτάθηκε από τον πρόεδρο είναι ακριβώς το είδος που χρειαζόμαστε για να τονώσουμε την ανάπτυξη», δήλωσε ο Κριστιάν Νογέρ, επίσης μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1.

Ο Ολάντ σε μια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου χθες, παρουσίασε με λεπτομέρειες το σχέδιό του. Υποσχέθηκε να μειώσει τη γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις και να τις ελαφρύνει από 30-35 δισ. ευρώ σε φόρους οικογενειακής ευημερίας.

Τα μέτρα, τα οποία χρειάζεται ακόμη να εξεταστούν και από τα σωματεία και τις επιχειρήσεις, θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από μειώσεις δαπανών αντί από αυξήσεις φόρων, τόνισε ο Ολάντ.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας δήλωσε ότι μειώνοντας το κόστος εργασίας, θα δημιουργήσει σίγουρα, ή θα εξοικονομήσει 1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί γρήγορα.

«Πρέπει να τα κάνει γρήγορα. Και πρέπει να μην διστάσουμε, να είμαστε τολμηροί», δήλωσε ο Noyer. Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε επίσης πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα για να αντιμετωπίσει την κρίση και να υποστηρίξει την ανάπτυξη.

«Το κάναμε πάντα αυτό τα τελευταία χρόνια. Είμαστε πολύ θρασείς και εάν χρειαστεί, θα πάρουμε νέα μέτρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», δήλωσε ο Noyer.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα