Στιλ: «Είμαστε σε σωστό δρόμο»

Συνέντευξη στην εφημερίδα LIVESPORT παραχώρησε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Λουκ Στιλ.

Ο Βρετανός πορτιέρο «σημαδεύτηκε» από το γκολ που δέχθηκε από τον Μπακασέτα στη Νέα Σμύρνη, αλλά αυτό είναι και το μοναδικό γκολ που έχει δεχθεί στο πρωτάθλημα που να μην προήλθε από πέναλτι! Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα και αν αυτή ήρθε στα δύσκολα:

«Όχι, δεν νομίζω. Ίσως να φάνηκε στους θεατές, επειδή οι αντίπαλοι έκαναν το 2-1 και κράτησαν τα μπάλα για λίγα λεπτά. Όμως, εμείς ελέγχαμε το ματς. Βέβαια, το προβάδισμα ενός γκολ είναι πάντα εύθραυστο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην την πατήσεις. Οπότε καλό θα ήταν να μην ρισκάρουμε. Παίξαμε σκληρή και αποτελεσματική άμυνα, ελέγξαμε τον ρυθμό και στο τέλος πήραμε μια δίκαιη νίκη».

Για το αν η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού έχει βελτιωθεί:

«Κατά κύριο λόγο οφείλεται στη δική μας απόδοση. Αμυνθήκαμε αποτελεσματικά. Αν δει κανείς το παιχνίδι υπάρχουν ορισμένα έγκαιρα και αποτελεσματικά τάκλιν που έκαναν οι συμπαίκτες μου. Ειδικά ο Τελάντερ και ο Ζέκα έκαναν μερικά δύσκολα κοψίματα. Δεν είναι θέμα των αντιπάλων. Οι αμυντικοί μας πήγαν πολύ καλά και μου επέτρεψαν να μη χρειαστεί να κάνω πολλές επεμβάσεις.  Δεν λέω ότι ήμασταν θεαματικοί ή εξαιρετικοί, αλλά συμπεριφερθήκαμε ώριμα, διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι και με εξαίρεση τη φάση του πέναλτι ήταν καλό που δείξαμε αυτές τις αρετές και πήραμε τη νίκη».

Για το τι σημαίνει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί μόλις τρία γκολ στο πρωτάθλημα και κανένα δεν έχει προέλθει από οργανωμένη προσπάθεια:

«Ναι, είναι δυο από πέναλτι και ένα από δικό μου λάθος. Ο Στιβ Ρούτερ μου είχε πει μετά το ματς με τον Πανιώνιο να μην απογοητεύομαι και ότι αυτά συμβαίνουν. Αυτό δείχνει πόσο καλά αμυνόμαστε. Βέβαια, έχουμε αρκετά πράγματα να διορθώσουμε, δεν είμαστε τέλειοι, πρέπει να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας. Όμως, είμαστε σε σωστό δρόμο»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα