Στις 14 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Μετά από αρκετές ημέρες ξανάρχισε εκ νέου την Τρίτη η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία όμως τελικά διακόπηκε για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, στην αίθουσα του δικαστηρίου ανέβηκαν οι τόνοι μετά το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για διακοπή της δίκης λόγω προεκλογικής περιόδου.

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί στις 14 Σεπτεμβρίου λόγω και του επικείμενου ανοίγματος των σχολείων.

Και στη σημερινή συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των πληρεξουσίων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης.

Οι εντάσεις δημιουργήθηκαν, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι εκπρόσωποι των κατηγορουμένων -κυρίως του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκου- αντέδρασαν στα όσα ανέφερε η πολιτική αγωγή, υποστηρίζοντας πως δεν παρίσταται και δεν μπορεί να τοποθετηθεί για ζητήματα που αφορούν τα ηγετική στελέχη της Χρυσής Αυγής, που δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το πρωί, αποχώρησε ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής που εκπροσωπεί θύματα της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ, Θ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε σχετική δήλωση, μετά και την επισήμανση της προέδρου, Μαρίας Λεπενιώτη, ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι, για τους οποίους δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν.

«Διαμαρτύρομαι έντονα γιατί δεν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ επί των ενστάσεων καττηγορουμένων, όπως πράγματι το δικαστήριο έχει απαγορεύσει, αλλά αφορούν σε νομικά θέματα που αν γίνουν δεκτά, θα επηρεάσουν και τους κατηγορούμενους, που μας αφορούν» ανέφερε.

Στην πρότασή της, η εισαγγελέας έδρας εξαίρεσε από την απορριπτική τοποθέτησή της μόνο την ένσταση του κατηγορούμενου Δ. Λιακόπουλου για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, ώστε, όπως υποστηρίζει η υπεράσπισή του, να αποδειχθεί πως δεν είχε συνομιλίες με μέλη ή στελέχη της Χρυσής Αυγής πριν τη δολοφονία του νεαρού εργάτη από το Πακιστάν, Σαχζάτ Λουκμαν.

Για τη συγκεκριμένη ένσταση, η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί κατά την προόδο της δίκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα