Στις 4 Απριλίου η προσφυγή της Χ.Α. για την αναστολή της χρηματοδότησης

Στις 4 Απριλίου θα συζητηθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή της Χρυσής Αυγής με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία διατάχθηκε αναστολή της κρατικής χρηματοδότησής της και  της οικονομικής ενίσχυσής της

Στην αίτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η επίμαχη απόφαση του υπουργού Οικονομικών είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και ζητεί την έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της.

Στην προσφυγή επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- ότι πρόκειται για “φωτογραφική” απόφαση από την οποία υφίσταται μείζονα οικονομική ζημιά, καθώς δεν θα λάβει τη χρηματοδότηση για το 2013 που ανέρχεται σε 873.114 ευρώ, όπως επίσης δεν θα λάβει την αντίστοιχη του 2014, ούτε θα λάβει τη χρηματοδότηση για τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαρτίου 2014.

Λόγω της αναστολής της χρηματοδότησης η Χ.Α. αναφέρει ότι υπάρχει αδυναμία καταβολής των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων της, καθώς των μισθωμάτων των γραφείων του κόμματος ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα