“Στοίχημα για τον Κυριάκο πώς θα “παντρέψει” τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό με τον νεοφιλελευθερισμό”

 

Στην επόμενη ημέρα της ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε,  ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον realfm 97,8 και μίλησε για το ποιο είναι το μεγάλο “στοίχημα” του νέου προέδρου της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο το κόμμα να μετατοπιστεί από το ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό προς τον νεοφιλελευθερισμό, δηλαδή να απολέσει το κοινωνικό στοιχείο του πολιτικού της χαρακτήρα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πως θα παντρέψει αυτές τις δύο κυρίαρχες ιδεολογικές τάσεις με τέτοιο τρόπο που σας λέω, εμένα γνωρίζετε ποια είναι η άποψή μου και η τοποθέτησή μου σαφέστατα είμαι υπέρ του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο, διότι τότε μόνο, αν καταφέρει να τις παντρέψει σε ένα ενιαίο πράγμα, η κεντροδεξιά θα γίνει πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά».

Και πρόσθεσε ο βουλευτής Α Αθήνας της ΝΔ: «Είμαι σαφής. Και σ’ αυτή του την προσπάθεια που θέλω να πιστεύω ότι θα την κάνει δήλωσα από χθες -και κάποιοι με χαρακτήρισαν ότι έσπευσα να κάνω κυβίστηση, εγώ κυβιστήσεις δεν κάνω στη ζωή μου, μέχρι και διαγραφή από το κόμμα υπέστη, μετά από 50 χρόνια- αλλά ο ρόλος ο δικός μου και άλλων στελεχών σαν κι εμένα, παλαιότερων, είναι αυτός να τον βοηθήσουμε να παντρέψει αυτές τις δύο κυρίαρχες τάσεις πάντοτε με σεβασμό στην πολιτική παρακαταθήκη του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα