Δωρίζουν… σφουγγαρίστρες και χλωρίνες στην ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι πριν λίγο καιρό γνωρίζαμε πως οι δωρεές στην Ελληνική Αστυνομία αφορούσαν περιπολικά, αλεξίσφαιρα, service αυτοκινήτων και μηχανών, ελαστικά κ.ά. είδη με ένα κάποιο κόστος σημαντικό.

Πλέον, όμως, μετά τη δημοσίευση πως οι αστυνομικές διευθύνσεις, τα Α.Τ. και τα Τ.Α. έμεινα χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας, οι δωρεές αφορούν ακόμη και σφουγγαρίστρες, κουβάδες, χλωρίνες και αντισηπτικά, μία εικόνα που συνάδει με τριτοκοσμική χώρα και όχι με Αστυνομία κράτους – μέλους της Ευρωζώνης. Δωρεές που γίνονται για τις ανάγκες του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., των πολιτών και των κρατουμένων, με την κατάσταση σε ορισμένα κρατητήρια να θυμίζει… ωρολογιακή βόμβα.

Οι όγκοι των σκουπιδιών στις αστυνομικές υπηρεσίες πληθαίνουν καθημερινά, με το αστυνομικό προσωπικό να τα μεταφέρει στους κάδους σκουπιδιών και να πιάνει τις σκούπες! Ο φόβος εκδήλωσης επιδημικών ασθενειών αυξάνεται προοδευτικά, με την πιθανότητα κρουσμάτων να είναι ορατή με ακαθόριστες συνέπειες. Όπου δεν υπάρχουν δωρεές, οι αστυνομικοί κάνουν «εράνους» μεταξύ τους για την αγορά των απαραίτητων ειδών καθαριότητας και υγιεινής, κυρίως για τις τουαλέτες και τα κρατητήρια των υπηρεσιών τους.

Αιτία της ζοφερής κατάστασης που εξελίσσεται ολοένα και σοβαρότερη για την δημόσια υγεία, είναι η οικονομική κρίση και κυρίως το «τυπολάγνο» Ελεγκτικό Συνέδριο. Σχεδόν κάθε χρόνο, η κάθε Αστυνομική Διεύθυνση, αυτόνομα προκήρυσσε διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου καθαρισμού των κτιρίων αστυνομικών υπηρεσιών ευθύνης της, στην εταιρεία που θα μειοδοτούσε. Με τη λήξη της σύμβασης, γινόταν μία τρίμηνη ανανέωσή, επέκτασή της με τους ισχύοντες όρους έως ότου ολοκληρωνόταν ο νέος διαγωνισμός ανάθεσης του έργου.

Όλη αυτή η διαδικασία ανατράπηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν με απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε παράνομη τη διαδικασία με το σκεπτικό της «κατάτμησης του έργου» το οποίο θα πρέπει να είναι ενιαίο. Ουσιαστικά, το Ελεγκτικό Συνέδριο, στην απόφασή του υποστηρίζει πως μία εταιρεία ή κοινοπραξία πρέπει να αναλάβει το έργο και τα υποέργα καθαρισμού όλων των αστυνομικών κτιρίων της χώρας, και όχι ξεχωριστά κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Τόσα πάρεργα είχαν οι Έλληνες αστυνομικοί, πλέον καλούνται να κάνουν και τις… καθαρίστριες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα