Στοίχημα η συγκέντρωση του Σπόρτινγκ

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στην ΔΗΜ.ΑΡ. και στις Κινήσεις Πολιτών, ώστε η ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, την Τετάρτη στο Σπόρτινγκ.

Όπως μάλιστα τονίζεται η συμμετοχή του κόσμου είναι αναγκαία ώστε να δυναμώσει και να διευρυνθεί η συμπαράταξη πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων απέναντι στα αδιέξοδα της πολιτικής της Κυβέρνησης. Και φυσικά να διαμορφωθεί ένας ανοιχτός διάλογος για το νέο Προοδευτικό Σχέδιο για την χώρα και το μέλλον της, το οποίο θα παρουσιαστεί στην Προγραμματική Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Στην συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη ομιλία της Φώφης Γεννηματά, ενώ θα χαιρετήσουν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Νίκος Διακουλάκης, εκπρόσωπος Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία.

Για τις μολότοφ

Με δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Στέφανου Ξεκαλάκη σχετικά με τη νέα επίθεση με μολότοφ που δέχθηκαν τα γραφεία του κόμματος, η Χαριλάου Τρικούπη ξεσπά κατά της κυβέρνησης.

«Στις 18 Οκτωβρίου του 2015, κατά την πρώτη φετινή επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κάλεσα από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και την Κυβέρνηση να δώσει τη δέουσα προσοχή και να διαφυλάξει τις ζωές των εργαζομένων και των αστυνομικών που υπηρετούν σ’ αυτά.

Μετά από τόσες επιθέσεις, φαίνεται ότι το μένος των Κυβερνώντων έναντι του ΠΑΣΟΚ, της ιστορίας του και των στελεχών του, τους τυφλώνει τόσο που να θέτουν σε δεύτερη μοίρα τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ανθρώπινες ζωές.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός πως μετά από τόσες συνεχόμενες επιθέσεις ακόμα τα γραφεία εξακολουθούν να παραμένουν αφύλακτα. Σε όλα εκείνα τα εξτρεμιστικά στοιχεία που έχουν στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ τους λέμε πως δε μας τρομάζουν, δε μας λυγίζουν και δε θα μας διώξουν απ’ το σπίτι μας. Στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση του, τους λέμε για άλλη μια φορά πως οι ανθρώπινες ζωές, οι ζωές των εργαζομένων δεν έχουν χρώμα και είναι χρέος της πολιτείας να τις διαφυλάττει».

Ο Βενιζέλος
Στην ίδρυση ενός διαδικτυακού think tank προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ενισχύοντας τη δημόσια παρουσία του και θέλοντας να κάνει διακριτό το στίγμα του μετά την αποχώρηση από την ηγεσία του κόμματος, ο πρώην αντιπρόεδρος των τελευταίων κυβερνήσεων τονίζει ότι η χώρα ταλαιπωρήθηκε από “ψέματα, απλουστεύσεις καιο ψευδαισθήσεις” που δημιούργησαν ένα περιβάλλον “βαθιά δημαγωγικό, ιδεολογικά αυταρχικό και πολιτικά νεοπλουτίστικο”.

Για το λόγο αυτό, σημειώνει, χρειάζεται “ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που υπερβαίνει το μνημόνιο και οδηγεί στην Ελλάδα του 2021”.

Σημειώνεται ότι στο think tank δε συμμετέχουν για την ώρα πολιτικά πρόσωπα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

“Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί στα χρόνια της κρίσης. Ταλαιπωρήθηκε από απλουστεύσεις, ψέματα, ή ακόμα και ψευδαισθήσεις, από γενικολογίες, υπεκφυγές,  αδιαφορία για τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς, από άγνοια του ιστορικού βάθους των προβλημάτων.

Η εμπειρία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει ό,τι δεν υπάρχουν περιθώρια ανακύκλωσης του συμβατικού δημόσιου λόγου.Τώρα δεν συγχωρείται η αποσπασματική θεώρηση, η αναβολή των σημαντικών αποφάσεων, η μετακύλιση των ευθυνών στους «προηγούμενους», τους «παλιούς», τους άλλους.

Πρωτοβουλίες για

–     ένα κανονικό και λειτουργικό κοινωνικό κράτος δικαίου

–     μια ανταγωνιστική οικονομία που προσφέρει απασχόληση, παράγει πλεόνασμα, γεννά ευκαιρίες

–     μια κοινωνία συνεκτική, αλληλέγγυα , ασφαλή και ανοικτή

–     μια ισχυρή συλλογική εθνική ταυτότητα που δεν φοβάται να διεκδικεί τη θέση της μέσα στην Ευρώπη και στον κόσμο

Ο e-κύκλος είναι ανοικτός σε όλες και όλους εκείνους που θέλουν να συνδιαμορφώσουμε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης παρακολουθώντας ταυτοχρόνως τη συγκυρία και παρεμβαίνοντας σε αυτή, βλέποντας πάντα πιο μακριά από τα γεγονότα και τις καταστάσεις.

Ο e-κύκλος είναι συνεπώς μια πρόσκληση να απαντήσουμε στην πρόκληση της νέας πραγματικότητας.”

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα