Στον ρεαλισμό της δεύτερης θέσης…

Όλα για όλα για τη διεκδίκηση του τίτλου ή να αρκεστούν στον ρεαλισμό της 2ης θέσης; Στον Παναθηναϊκό μόλις ξεκίνησε η συζήτηση για το αποτέλεσμα που βολεύει τους «πράσινους» στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό!

Το δίλημμα είναι πραγματικά μεγάλο για τους «πράσινους». Με νίκη του ΠΑΟΚ, αυξάνονται οι πιθανότητες του «τριφυλλιού» να διεκδικήσει τον τίτλο, καθώς θα μπορέσει να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Παράλληλα, όμως, αυξάνεται το ρίσκο της 2ης θέσης, καθώς η διαφορά θα διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος.

Με νίκη του Ολυμπιακού, η πλάστιγγα του τίτλου θα έχει γύρει για τα καλά προς την ομάδα του Πειραιά. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός θα πλησιάσει σε απόσταση… βολής τον ΠΑΟΚ, τον οποίο υποδέχεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε κάθε περίπτωση, στον Παναθηναϊκό δεν έχουν καταλήξει ποιο είναι το… συμφέρον τους. Κάποιοι πιστεύουν ότι το ρίσκο του τίτλου είναι αρκετά δελεαστικό για να εγκαταλειφθεί. Οι περισσότεροι όμως και πιο ρεαλιστές, πιστεύουν πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προσπάθειά του να κατακτήσει τη 2η θέση και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στον Παναθηναϊκό στηρίζονται πολύ στο εύκολο – σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους – πρόγραμμα που έχουν στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Πιστεύουν, ακόμη και τώρα, πως όλα τα σενάρια είναι «ανοικτά», καθώς δεν έχουν δύσκολα παιχνίδια, ενώ έχουν να δώσουν και τα δύο ντέρμπι, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, στην έδρα τους.

Στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, η ομάδα ενισχύθηκε σε θέσεις που «πονούσε», γεγονός που θα τη βοηθήσει να εμφανιστεί πιο σταθερή σε απόδοση και να βρίσκει λύσεις απέναντι σε οργανωμένες ομάδες. Μαυρίας, Νίνης και Ταυλαρίδης δεν χρειάζονται προσαρμογή και αναμένεται να εμπλουτίσουν τα πλάνα του Γιάννη Αναστασίου. Σε κάθε περίπτωση, το δίλημμα για το αποτέλεσμα του ντέρμπι στην Τούμπα παραμένει, αν και οι περισσότεροι κλίνουν προς τον… ρεαλισμό της 2ης θέσης!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα