Στο Άμπου Ντάμπι στις 4 Δεκεμβρίου το τετ α τετ Τσίπρα- Ερντογάν

Στο Άμπου Ντάμπι στις 4 Δεκεμβρίου θα γίνει το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”, η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο διεθνούς εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σημειώνεται πάντως από τις ίδιες πηγές πως η παρουσία των Τσίπρα και Ερντογάν στην εν λόγω εκδήλωση είχε προγραμματιστεί πριν προκύψει ανάγκη συνάντησής τους για το Κυπριακό.

Τη συζήτηση αναμένεται να απασχολήσουν εκτός από το Κυπριακό και οι ευρύτερες ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες αναπόφευκτα επηρεάζονται από τις εξελίξεις, καλές ή κακές, στο Κυπριακό. Στην ατζέντα πρόκειται να βρεθούν και το προσφυγικό και οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, διπλωματικές πηγές έσπευσαν, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε σε Κύπρο και Ελλάδα, να διευκρινίσουν πως το non paper του Έλληνα ΥΠΕΞ για τις θέσεις του για το Κυπριακό δεν ακυρώθηκε μετά την αρχική κυκλοφορία του, και πως εξακολουθεί να αποτυπώνει τις θέσεις του Νίκου Κοτζιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα