«Στο γήπεδο της Σίτι δεν υπάρχει η ευρωπαϊκή αύρα»

Ένα από τα μεγαλύτερα ματς από άποψη ονομάτων και ποιότητας ομάδων στη χθεσινή βραδιά του Champions League ήταν αυτό ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Ρόμα, γεγονός που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των φιλάθλων, μαζί με τον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, το ίδιο… ενδιαφέρον δεν φαίνεται ότι είχαν οι ίδιοι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς η προσέλευση σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έφτασε τους 37.509 θεατές, τη στιγμή που η χωρητικότητα του γηπέδου «Έτιχαντ» είναι 47.405.

Το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Άγγλους, αλλά αποτέλεσε πρώτο θέμα συζήτησης πριν από την έναρξη του αγώνα, με τον Πολ Σκόουλς να λέει μεγάλες αλήθειες.

«Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα και να δημιουργήσει μια ξεχωριστή ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα. Ήμουν αρκετά τυχερός που έπαιξα στο Ολντ Τράφορντ και πάντα μιλούσαμε για την ατμόσφαιρα τα βράδια της Τρίτης. Η μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργείται και το πλήθος να ενθουσιάζεται όταν βγαίνεις έξω για προθέρμανση. Είναι 19.15 (οι αγώνες του Champions League στην Αγγλία ξεκινούν 19.45) και υπάρχουν παντού άδειες θέσεις», σχολίασε ο «θρύλος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το στούντιο εντός γηπέδου και συνέχισε:

«Όταν έρχεσαι εδώ, δεν έχεις μια ευρωπαϊκή βραδιά και το καταλαβαίνεις. Πας στο Λίβερπουλ, πας στο Ολντ Τράφορντ, πας στην Τσέλσι και έχουν ένα ξεχωριστό συναίσθημα για τα ευρωπαϊκά ματς».

Γιατί όμως επαναλαμβάνεται αυτό το φαινόμενο; Ο Πολ Σκόουλς έδωσε τη δική του εκδοχή:

«Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνουν πόσο μεγάλο παιχνίδι είναι το αποψινό (σ.σ. χθεσινό). Έχουν την ομάδα, σίγουρα έχουν τους παίκτες, σίγουρα έχουν την ποιότητα, αλλά στα αλήθεια ο κόσμος καταλαβαίνει πόσο τυχερός είναι που βρίσκεται η ομάδα σε αυτή τη διοργάνωση; Δεν νομίζω».

Πιο καυστικός όμως εμφανίστηκε ο πρώην συμπαίκτης του Πολ Σκόουλς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ μέσω twitter:

«Παρεμπιπτόντως, πόσα άδεια καθίσματα είναι στο ματς της Σίτι με τη Ρόμα; Ένα μεγάλο παιχνίδι Champions League και οι οπαδοί προτίμησαν το εστιατόριο του Ράμσεϊ ή να κάνουν κάτι στο σπίτι. Να επεκτείνουν το στάδιο γιατί; Να επεκτείνουν το στάδιο για ποιον;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα