Στο… κόκκινο το θερμόμετρο της Super League!

Είθισται σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου οι τελευταίες αγωνιστικές να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού, καθώς κρίνονται τα πάντα. Από το πρωτάθλημα και την έξοδο στην Ευρώπη, μέχρι τον υποβιβασμό…

Η φετινή Super League δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Βέβαια, ο τίτλος έχει κριθεί εδώ και βδομάδες, με τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει και να προσθέτει ένα ακόμη τρόπαιο στην πλούσια συλλογή του. Από εκεί και πέρα όμως, τα πάντα είναι ανοικτά σε ότι αφορά στην κατάταξη των ομάδων που θα διεκδικήσουν την έξοδό τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, μέσω των play off, ενώ μεγάλη μάχη δίνεται για την παραμονή στην κατηγορία, με εξαίρεση τον ουραγό Άρη, ο οποίος έχει ήδη πέσει.

Η 33η αγωνιστική υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις. Η «Α» θα αναλύσει τους αγώνες της Κυριακής (6/4), τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε αντιπάλου…

ΑΕΛ Καλλονής – Παναθρακικός: Η Καλλονή δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή της. Με νίκη και με τον κατάλληλο συνδυασμό αποτελεσμάτων, είναι πολύ πιθανό να τσεκάρει το εισιτήριο της Super League για την επόμενη περίοδο. Εάν απολέσει βαθμούς, ενδεχομένως να βρεθεί σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, ακόμη και να είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Ο Πανθρακικός έχει σωθεί, αγωνίζεται μόνο για το πρεστίζ του και έχει επικεντρώσει στον προγραμματισμό για την επόμενη περίοδο. Οι στοιχηματικές εταιρείες πάντως, δίνουν ως απόλυτο φαβορί την Καλλονή, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στο ουδέτερο ΟΑΚΑ και αντικειμενικά, έχουν απέναντί τους έναν ανώτερο αντίπαλο!

Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης: Η εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα την προηγούμενη αγωνιστική, κόντρα στον Πανθρακικό, όχι απλά πρόσφερε ανάσα στην ομάδα της Ριζούπολης, αλλά αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» φιλοξενεί τον αδιάφορο βαθμολογικά Εργοτέλη και θέλει μόνο νίκη για να παραμείνει ζωντανή. Η ομάδα της Κρήτης πάντως, δεν χαρίζεται σε κανέναν, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των απολλωνιστών. Σε κάθε περίπτωση, η νίκη είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους.

Αστέρας Τρίπολης – Άρης: Ο Αστέρας Τρίπολης έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα play off, ωστόσο του δίνεται η ευκαιρία να καλύψει τη διαφορά που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους. Με νίκη κόντρα στον Άρη μπορεί να πλησιάσει ακόμη και στους 3 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει μικρότερο βαθμολογικό μειονέκτημα στην ειδική βαθμολογία των μπαράζ. Οι πιθανότητες για την ομάδα της Αρκαδίας είναι με το μέρος της, καθώς ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Ατρόμητο, οπότε κάποιος από τους δύο ή και οι δύο, θα υποστούν… βαθμολογικές απώλειες.

Βέροια – Πανιώνιος: Η Βέροια θέλει μόνο νίκη. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα ισοδυναμεί με υποβιβασμό. Οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά στη νίκη της «βασίλισσας της Ημαθίας». Ωστόσο, ο Πανιώνιος χρειάζεται έναν βαθμό, προκειμένου να έχει το.. κεφάλι του ήσυχο στην τελευταία αγωνιστική.

ΟΦΗ – Skoda Ξάνθη: Οι Κρητικοί έχουν εξασφαλίσει προ καιρού την παραμονή τους, ενώ δεν διεκδικούν την είσοδό τους στα μπαράζ για την έξοδο στην Ευρώπη. Τους ενδιαφέρει ο επαναληπτικός αγώνας κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, παίζουν στην έδρα τους, μπροστά στο κοινό τους και δύσκολα θα παρουσιαστούν αδιάφοροι. Από την άλλη, η Ξάνθη μετά την εντός έδρας ήττα της την προηγούμενη αγωνιστική μπήκε σε περιπέτειες και θέλει οπωσδήποτε αποτέλεσμα στην Κρήτη, καθώς στην τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος: Είναι το ντέρμπι της αγωνιστικής. Με νίκη, ο ΠΑΟΚ αυξάνει τη διαφορά του από τους Περιστεριώτες στους 6 βαθμούς και θα έχει σημαντικό πλεονέκτημα στα μπαράζ. Ο Ατρόμητος από την πλευρά του θέλει επίσης τη νίκη, για να φτάσει τον «δικέφαλο» στη δεύτερη θέση. Δύσκολο ματς, με τον ΠΑΟΚ να έχει το μυαλό του και στον επαναληπτικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός: Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τη νίκη, καθώς θέλει να εκμεταλλευθεί πιθανές βαθμολογικές απώλειες από το παιχνίδι της Τούμπας. Ο Λεβαδειακός έχει σωθεί και δεν έχει κανένα επιπλέον κίνητρο.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει βαθμό ή βαθμούς, ώστε να αισθάνεται πιο άνετα ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Στον Ολυμπιακό επικρατεί μία ανεξήγητη αναστάτωση. Πολύ μουρμούρα για τους παίκτες, για τον Μίτσελ, γενικότερα παρουσιάζει μία κατάσταση που δεν ερμηνεύεται λογικά για μία ομάδα που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, πήγε στους «16» του Champions League και διεκδικεί την πρόκρισή της στον τελικό του κυπέλλου.

Πλατανιάς – Παναιτωλικός: Ο Πλατανιάς καίγεται για βαθμούς. Αν δεν νικήσει, είναι πολύ πιθανό να αποχαιρετήσει την κατηγορία. Ο Παναιτωλικός είναι άνετος και ήδη έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό για την επόμενη περίοδο.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 19:00 και αναμένεται να μας δώσουν μεγάλες συγκινήσεις, ή ακόμη και εκπλήξεις, καθώς πολλά θεωρούμε δεδομένα, αλλά στους αγωνιστικούς χώρους συμβαίνουν άλλα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα