Στο παιχνίδι για Πέτριτς και ο Πράνιτς

Ευθύς εξαρχής είχε ξεκαθαριστεί από τον Παναθηναϊκό ότι η μοναδική μεταγραφική κίνηση την οποία θα επιχειρήσει θα είναι αυτή του επιθετικού, κι αυτή επειδή αποχώρησε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Λύσεις αξιόπιστες και σχετικά προσιτές οικονομικά είναι ελάχιστες αυτή την περίοδο αλλά στο «τριφύλλι» ξεχώρισαν αυτή του Μλάντεν Πέτριτς. Ερωτηματικά σχετικά με την αξία του ποδοσφαιριστή δεν υπάρχουν πολλά –ειδικά για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος- αλλά το πλούσιο βιογραφικό του, ανεβάζει ταυτόχρονα και το κασέ του.

Το οικονομικό χάσμα μεταξύ ΠΑΕ και του επιθετικού καλείται να το «γεφυρώσει» ο κολλητός του φίλος, Ντάνιελ Πράνιτς. Οι δύο άσοι έχουν περάσει μαζί απ’ όλα τα κλιμάκια της εθνικής Κροατίας, είναι γεννημένοι την ίδια χρονολογία (81’) και οι σχέσεις τους είναι άψογες.

Σύμφωνα με το «GOAL NEWS», ο άσος του Παναθηναϊκού επικοινώνησε με τον Πέτριτς ώστε να τον ενημερώσει για το κλίμα και τις συνθήκες εργασίας, προτείνοντάς του φυσικά να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Προτεραιότητα του Μλάντεν Πέτριτς είναι να βρει μια ομάδα να αγωνίζεται βασικός ώστε να έχει τις δικές του πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή της Κροατίας στο Μουντιάλ. Μάλιστα, ο Πράνιτς έφερε τη δική του περίπτωση ως παράδειγμα που μέσω του Παναθηναϊκού ξανακλήθηκε στην εθνική.

Βέβαια, όσο υφίσταται μεγάλη διαφορά στο οικονομικό, οι πιθανότητες πραγματοποίησης της μεταγραφής μόνο υψηλές δεν είναι αφού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρώτα απ’ όλα μιλούν τα οικονομικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κροατικά ΜΜΕ δημοσίευσαν δηλώσεις του πρώην άσου της Γουέστ Χαμ και πιθανότερο επόμενο σταθμό στην καριέρα του έχρισε την Ελβετία, στην οποία αναδείχθηκε μέσω της Βασιλείας.

«Είχα συμβόλαιο με τη Γουέστ Χαμ μέχρι το καλοκαίρι, αλλά υπήρχε ένας όρος πως αν δεν παίξω σε πέντε αγώνες στις πρώτες 11 αγωνιστικές να μπορώ να φύγω τον Ιανουάριο. Ένας τραυματισμός με άφησε εκτός και αυτό ήταν. Περίμενα περισσότερα όταν υπέγραψα στη Γουέστ Χαμ. Είμαι απογοητευμένος γιατί ποτέ δεν πήρα μια πραγματική ευκαιρία, αν και πρέπει να παραδεχτούμε ότι έκανε τη διαφορά ο τραυματισμός. Το πιο πιθανό είναι να πάω στην Ελβετία, αν και μπορεί να συμβεί κάποιο απρόοπτο. Πολλές ομάδες με διεκδικούν, θα εξετάσω όλες τις προτάσεις και θα αποφασίσω», ενώ όταν ρωτήθηκε για τον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Σε αυτό το σημείο προτιμώ να μεταγραφώ σε μία ομάδα που θα έχω χρόνο συμμετοχής, αυτός είναι ο κύριος στόχος μου. Αυτό μετράει αυτή τη στιγμή όσον αφορά το ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα