O ΣΕΓΑΣ στο Προεδρικό Μέγαρο για τον «Αυθεντικό Μαραθώνιο»

Τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο, αλλά και τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας, Βασίλη Σεβαστή, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή τη διεξαγωγή του «Αυθεντικού Μαραθωνίου» την προσεχή Κυριακή (9/11).

«Σας συγχαίρω για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε και την τεράστια επιτυχία που σημειώνει τα τελευταία χρόνια ο Μαραθώνιος Αθήνας. Έχω έναν γνωστό μου στη Γερμανία που μου μιλάει συνεχώς για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο», σημείωσε ο πρώτος πολίτης της χώρας, μπροστά στις κάμερες.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε να ενημερωθεί για τον αγώνα, για τις συμμετοχές, αλλά και το κοινωνικό, περιβαντολλογικό και φιλανθρωπικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Οι δύο παράγοντες της ομοσπονδίας επισκέφθηκαν τον πρώτο πολίτη της χώρας, λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για την ουσιαστική συμβολή του στην εξέλιξη του Μαραθωνίου (από το 2006, ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα της προεδρίας), αλλά και τη γενικότερη στήριξη του στον κλασικό αθλητισμό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει για τις συνθήκες, που επικρατούν στον ελληνικό στίβο και άκουσε με προσοχή τα προβλήματα, που υπάρχουν σε βασικούς χώρους άθλησης της χώρας, όπως το Ολυμπιακό στάδιο και το κλειστό της Παιανίας. Ο κ. Παπούλιας ήταν ενημερωμένος και για την εισαγωγή του kids athletics στο κοινωνικό σχολείο, τονίζοντας μάλιστα πως θα επικοινωνήσει με τον υπουργό παιδείας Ανδέα Λοβέρδο, προκειμένο να τον συγχαρεί γι’ αυτή του την απόφαση.

Ο κ. Παπούλιας κάλεσε εκ νέου τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να βρεθούν και πάλι στο Προεδρικό Μέγαρο, τον ερχόμενο μήνα, μαζί με πρωταθλητές της εθνικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα