Στο σκαμνί τρεις καθηγητές Ιατρικής για μίζες και ξέπλυμα

Σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν τρεις καθηγητές Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για μίζες και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος. Οι τρεις επιστήμονες κατηγορούνται ότι έπαιρναν ποσοστά και άλλα ανταλλάγματα, όπως πολυτελή ταξίδια και εκδρομές με ελικόπτερα, για να χρησιμοποιούν υπερτιμολογημένα ορθοπεδικά υλικά από συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία – προμηθεύτρια των ελληνικών νοσοκομείων.

Οι τρεις ορθοπεδικοί γιατροί-καθηγητές του ΑΠΘ φέρονται ότι ζημίωσαν τα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Γ. Γεννηματάς» και «Γ. Παπανικολάου», με το ποσό συνολικά των 2.000.000 ευρώ, από το έτος 2001 έως το 2008.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η προμηθεύτρια εταιρεία υπερτιμολογούσε τα υλικά κατά 35%, για να πληρώνει τους γιατρούς, με ποσοστό 20% επί της τιμής αγοράς των συγκεκριμένων ιατρικών προϊόντων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο πρώτος γιατρός έλαβε παράνομα συνολικό ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ. Οι άλλοι δύο κατείχαν αδικαιολόγητα 162.000 ευρώ και 174.000 ευρώ αντίστοιχα, που χρησιμοποίησαν σε αγορές αυτοκινήτων, ακινήτων και διακίνησαν μέσω του τραπεζικού συστήματος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα