Στο «σφυρί» με… ένα «κλικ» η περιουσία οφειλετών

Στο «σφυρί» με… ένα «κλικ» βγαίνει και επισήμως η περιουσία οφειλετών αφού άρχισαν την Τετάρτη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών.Το πρώτο ακίνητο που βγήκε στο σφυρί  είναι μία μεζονέτα 320 τ.μ. στην Κηφισιά, με τιμή αρχικής εκκίνησης τα 698.915 ευρώ.

 

Η πλατφόρμα με τους δέκα πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είναι ήδη έτοιμη ενώ το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από το 2018. Η πλατφόμα λειτουργεί στη σελίδα www.eauction.gr

Τα πρώτα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί

Με τιμή πρώτης προσφοράς την εμπορική αξία του ακινήτου κατά την ημερομηνία της κατάσχεσης ξεκινούν οι πλειστηριασμοί για τα πρώτα ακίνητα που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα. Πρόκειται για δέκα πλειστηριασμούς που αφορούν δύο οφειλέτες και την ίδια επισπεύδουσα τράπεζα. Ειδικότερα:

Μεζονέτα 320 τ.μ. η οποία ανήκει σε συγκρότημα κατοικιών, το οποίο έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, επιφανείας τ.μ. 1.231,16, στην περιοχή Κοκκιναρά στην Κηφισιά. Η μεζονέτα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο, που συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα και ανελκυστήρα. Τιμή πρώτης προσφοράς: 698.915,00 ευρώ. Η εγγυοδοσία που έχουν καταθέσει οι πλειοδότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό ορίζεται το 30%της τιμής της πρώτης προσφοράς, ήτοι 209.675,00 ευρώ.

Δύο θέσεις υπόγειου πάρκινγκ στον ίδιο χώρο με τιμή πρώτης προσφοράς 10.000 ευρώ η καθεμία. Ως εγγυοδοσία την οποία πρέπει να καταθέσει ο πλειοδότης που επιθυμεί να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό ορίζεται το 30% της τιμής της πρώτης προσφοράς, ήτοι 3.000 ευρώ.

Πέντε θέσεις στάθμευσης σε υπόγειο πάρκινγκ στα Βριλήσσια, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 9.500 ευρώ το καθένα και συνολική τιμή προσφοράς τα 47.500 ευρώ. Τα ακίνητα αυτά πλειστηριάζονται ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα και ώρα, με διαφορετική τιμή 1ης προσφοράς και ιδιαίτερη για κάθε ακίνητο κατακύρωση. Οι υποψήφιοι πλειοδότες υποβάλλουν χωριστή προσφορά για κάθε ένα από τα πλειστηριαζόμενα ακίνητα, αφού δηλώσουν συμμετοχή στον πλειστηριασμό του ακινήτου που επιθυμούν να πλειοδοτήσουν.

Η διαδικασία

Ως προς τη διαδικασία αξίζει να αναφερθεί πως ήδη οι πρώτοι πλειοδότες έχουν εγγραφεί στην σχετική πλατφόρμα ενώ η εγγραφή ξεκινά δύο ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

Στο αρχικό στάδιο, έχει οριστεί οι πλειστηριασμοί να γίνονται κάθε Τετάρτη ενώ σε δεύτερη φάση θα διεξάγονται τρεις φορές ανά εβδομάδα.Στο «σφυρί» με… ένα «κλικ» η περιουσία οφειλετών

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει την απαιτούμενη εγγύηση, η οποία είναι ίση με το 30% της πρώτης προσφοράς. Η εγγύηση λειτουργεί ως μία διαβεβαίωση πως ο πλειοδότης δύναται οικονομικά να αγοράσει το ακίνητο.

Η όλη διαδικασία θα έχει διάρκεια τεσσάρων ωρών και οι ενδιαφερόμενοι θα προτείνουν την τιμή που είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν για την εξαγορά του.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο πλειοδότης δύναται να παρακολουθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα τις προσφορές που γίνονται εντός του τετραώρου και να αποφασίζει εάν θα «χτυπήσει» υψηλότερη τιμή. Οι συμμετέχοντες δεν θα μπορούν να βλέπουν το όνομα του πλειοδότη, ο οποίος θα ανακοινώνεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18:00.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα