Στο Champions League η Λάτσιο

Νίκησε 2-4 τη Νάπολι και κέρδισε το εισιτήριο για την προκριματική φάση του κορυφαίου θεσμού

Δραματικό όσο δεν πάει ήταν το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του Καμπιονάτο, όπου η Νάπολι υποδεχόταν τη Λάτσι με φόντο την τρίτη θέση του πρωταθλήματος που εξασφάλιζε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Οι πρωτευουσιάνοι νίκησαν 2-4 μέσα στο «Σαν Πάολο» και κέρδισαν το εισιτήριο, αφήνοντας τους Ναπολιτάνους να πρέπει να διεκδικήσουν θέση για το υποδεέστερο Europa League. Στο πρώτο μέρος φάνηκε ότι η Νάπολι δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλό και ότι η Λάτσιο θα έπαιρνε με συνοπτικές διαδικασίες το αποτέλεσμα που ήθελε (βολευόταν και με ισοπαλία). Ο Παρόλο στο 33’ και ο Καντρέβα στις καθυστερήσεις διαμόρφωσαν το 0-2 του ημιχρόνου, αλλά το δεύτερο μέρος έκρυβε συγκινήσεις.

Ολόκληρη η Νάπολι μπήκε παθιασμένη στο γήπεδο και ο Ιγκουαίν εκμεταλλεύτηκε δύο ασίστ μέσα στην περιοχή στο 55’ και στο 64’ για να φέρει το ματς στα ίσια! Στο 74’ μάλιστα, δόθηκε η χρυσή ευκαιρία στον Αργεντινό φορ να γίνει ο ήρωας της χρονιάς για τη Νάπολι, αλλά έστειλε απελπιστικά άουτ την μπάλα από την άσπρη βούλα του πέναλτι, κάνοντας τον Ράφα Μπενίτες να τραβάει τα μαλλιά του, γιατί είναι άλλο να αφήνεις την ομάδα σου στα προκριματικά του Champions League και άλλο του Europa.

Μετά το χαμένο πέναλτι οι «λατσιάλι» πήραν πάλι τα πάνω τους και με ένα γκολ του Ονάτσι στο 85’ στην ουσία «κλείδωσαν» την τρίτη θέση. Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε ο… αειθαλής Μίροσλαβ Κλόζε στις καθυστερήσεις.

Οι φάσεις του αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=KBsomJTKE0I

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα