Συζήτηση με τον συγγραφέα Γ. Σκαμπαρδώνη θα έχει αύριο ο Θεοδωράκης στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 25 ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχίζοντας τις περιοδείες του. Στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου που έχει καθιερώσει θα συζητήσει μαζί με τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη για το νέο προοδευτικό Κόμμα, ενώ παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί με τοπικούς φορείς, ανθρώπους της παραγωγής και φίλους προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πανόραμα και θα ξεκινήσεις στις 20.00.

Στο μεταξύ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε οικονομική ιστοσελίδα ο κ. Θεοδωράκης μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Στα τρία χρόνια που είμαι στην πολιτική έχω δείξει ότι επιμένω σε τολμηρές λύσεις για τη χώρα. Δεν έχω κρυφτεί σε καμιά μάχη κι έχω υπερασπιστεί πάντα τα συμφέροντα των πολλών. Έχω πει ότι το νέο κόμμα πρέπει να έχει στόχο 15%. Κι αυτό θα γίνει αν το κόμμα που φτιάχνουμε γίνει η φωνή των νέων ανθρώπων που 1 στους 2 είναι άνεργος, αν γίνει η φωνή αυτών που απέχουν, των απογοητευμένων από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και εκείνων που βλέπουν ότι η συντηρητική Ν.Δ. δεν είναι η λύση. Αυτές τις δυνάμεις νομίζω ότι μπορώ να εκπροσωπήσω. Το νέο κόμμα δεν μπορεί να είναι ούτε μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος ούτε άνευρο άθροισμα παραγόντων».

Μίλησε και για την επόμενη μέρα του νέου φορέα λέγοντας ότι το «νέο κόμμα θα είναι πολυτασικό και θα εκφράζει όλους τους ανήσυχους προοδευτικούς πολίτες» ενώ ανέφερε ότι «τα νέα όργανα θα δρομολογήσουν το ιδρυτικό συνέδριο μέσα σε έξι μήνες από την εκλογή του αρχηγού». Ως προς το τι μήνυμα θα περάσει στους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη αν εκλεγεί αρχηγός του νέου Κινήματος επεσήμανε ότι «και οι δύο θα καταλάβουν από την πρώτη στιγμή ότι ένας από τους μεγάλους στόχους του νέου κόμματος είναι η απαλλαγή από το κομματικό κράτος μιας και Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν ως σύνθημα τολμούν να το πουν».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δημοσκοπική κάμψη του Ποταμιού τόνισε ότι το ζήτημα είναι τι αφήνεις. Όπως είπε: «ο Λ. Κύρκος, ή ο Κ. Στεφανόπουλος ή, ο Στ. Μάνος με βάση τα κριτήρια που αναφέρετε δεν πέτυχαν. Όλοι όμως, από διαφορετικούς χώρους, αναγνωρίζουν τη μεγάλη θετική προσφορά τους. Για μας ευτυχώς αυτή η συνεισφορά αναγνωρίζεται τώρα». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «όλοι αναγνωρίζουν ότι δίχως το Ποτάμι δεν θα μπορούσε να φτιαχτεί πραγματικά νέο κόμμα» καθώς η όλη διαδικασία «θα έμοιαζε περισσότερο με διαδικασία που αφορά νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα