Συμπληρώνεται το «ερυθρόλευκο παζλ»

Η απόκτηση δύο –και όχι ενός– στόπερ και ενός περιφερειακού επιθετικού θα είναι οι «τελευταίες κινήσεις» με τις οποίες θα συμπληρωθεί το «παζλ» των φετινών μεταγραφών του Ολυμπιακού, μετά την απόκτηση του Εστεμπάν Κασμπιάσο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον αρχικό σχεδιασμό.

Η διοίκηση της ομάδας του Πειραιά κινείται με πολύ συγκεκριμένο πλάνο, ενώ διατήρησε τον βασικό κορμό της περυσινής 11άδας. Στη φιλοσοφία τού Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος συντονίζει την όλη προσπάθεια, είναι η ενίσχυση και όχι η διάλυση της εκάστοτε ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός υστερούσε σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις. Η αποχώρηση του Μήτρογλου δημιούργησε την ανάγκη για την απόκτηση ενός φορ αιχμής. Με την απόκτηση των δικαιωμάτων τού Λούκα Μιλιβόγεβιτς δεν δημιουργήθηκε η ανάγκη για μεταγραφή στο κέντρο, οπότε καλύφθηκε εκ των έσω μία ανάγκη κομβικής σημασίας.

Πού έπασχε ευθύς εξ αρχής η ομάδα; Σε περιφερειακούς επιθετικούς και στο κέντρο της άμυνάς της. Ως εκ τούτου, το μεταγραφικό επιτελείο του Ολυμπιακού έχει επικεντρώσει ακριβώς στην ενίσχυση των δύο αυτών θέσεων. Ακούγονται διάφορα ονόματα, ιδιαίτερα για το κέντρο της άμυνας, η τελική επιλογή ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη. Υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχουν ακόμη και προφορικές συμφωνίες, αλλά κάτι «χειροπιαστό» που να μας δείχνει ότι κλείνει η μεταγραφή, τουλάχιστον του ενός στόπερ, δεν υπάρχει. Όσον αφορά τον περιφερειακό επιθετικό, όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Ερνάνι. Ο ποδοσφαιριστής της Πόρτο είναι θέμα χρόνου να φορέσει τα ερυθρόλευκα, καθώς απομένει η διευθέτηση ορισμένων λεπτομερειών για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Όσο για την απόκτηση του Καμπιάσο, ο 34χρονος μέσος αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος παραχωρείται σε ευρωπαϊκή ομάδα.

Μέσα από το ρεπορτάζ, ωστόσο, προέκυψε ένα άλλο θέμα. Ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση δύο και όχι ενός στόπερ. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι κάποιος από τους υπάρχοντες παίκτες θα αποχωρήσει. Να θυμίσουμε, απλώς, ότι η Φενερμπαχτσέ έχει εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον της για τον Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός ήρθε στο λιμάνι ως επιλογή του Μίτσελ Γκονζάλεθ, ο οποίος αποχώρησε… απότομα από τον σύλλογο του Πειραιά. Στη διάρκεια της παραμονής του στον Ολυμπιακό, ο Μποτία δεν… έβγαλε μάτια! Στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολλές φωνές που υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να στηριχθεί η ομάδα πάνω του. Ως εκ τούτου, μία ενδεχόμενη πρόταση από τους Τούρκους, ή από άλλη ομάδα, μόνο ως… ευχάριστη είδηση θα αντιμετωπιζόταν από τους Πειραιώτες.
Στην ιστορία αυτή υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά». Αν παραχωρηθεί ο Μποτία, η ομάδα θα μείνει μόνο με τους Αυλωνίτη, Σιόβα και τους πιτσιρικάδες από την ακαδημία. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως, αν δεν καλυφθούν τα κενά, ο Ισπανός δεν μπορεί να παραχωρηθεί μεταγραφή. Διότι ο ένας αλλά μέτριος είναι καλύτερος από τον… κανέναν!
ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…
Μάχη με τη Ρόμα για τον Μαζουακού

Στην Ιταλία εξακολουθούν να παρουσιάζουν ως δεδομένη τη μεταγραφή του Αρτούρ Μαζουακού στη Ρόμα. Ενδεχομένως να γνωρίζουν κάτι περισσότερο, ίσως όμως όλο αυτό το παιχνιδάκι να έγκειται στη διαμόρφωση κλίματος, μέσω του οποίου τελικά θα ανοίξει ο δρόμος για τη μετακίνηση του Γάλλου φουλ μπακ των «ερυθρόλευκων».
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές που έχουμε, ο αθλητικός διευθυντής των «Ρωμαίων», Βάλτερ Σαμπατίνι, έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα, με εντολή να φέρει σε πέρας την αποστολή. Αν κρίνουμε από τις περιπτώσεις που ανέλαβε στο παρελθόν (βλέπε Τοροσίδη, Χολέμπας και Μανωλά), μάλλον η πλάστιγγα γέρνει προς το μέρος του.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, εμμένει στην απόφασή του να μην παραχωρήσει τον Γάλλο με ποσό μικρότερο των εννέα-δέκα εκατομμυρίων. Οι Ιταλοί παίζουν το παιχνίδι τους και προσπαθούν να ρίξουν τις απαιτήσεις. Όμως στο λιμάνι έχουν στα χέρια τους δύο μεγάλα «όπλα». Πρώτον, την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου τους με τον παίκτη. Δεύτερον, ότι δεν «καίγεται» ο ίδιος για μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι, καθώς η συμφωνία κυρίων που έχει γίνει, παραπέμπει την ενδεχόμενη μετακίνησή του για το 2016. Ο Μαζουακού, πάντως, θέλει και… παραθέλει να πάει στη Ρόμα και δεν το έκρυψε στις τελευταίες του δηλώσεις στα ιταλικά ΜΜΕ. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και να μείνει, θα έχει την ευκαιρία να παίξει ένα ακόμη Champions League, ανεβάζοντας κι άλλο την αξία του. Ο ίδιος το γνωρίζει και δεν θα πιέσει…
ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ: Υπόσχεται θέαμα

Σε κάθε του δήλωση, σε κάθε του συνέντευξη, σε κάθε ευκαιρία, ο Μάρκο Σίλβα εμμένει σε έναν στόχο. Στην παρουσίαση επιθετικού και εντυπωσιακού ποδοσφαίρου. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις αποτελούν τον κοινό παρονομαστή όσων υποστηρίζει ο τεχνικός του Ολυμπιακού, σε σημείο που ορισμένοι να το θεωρούν… εμμονή.
Και όμως δεν είναι. Ο Μάρκο Σίλβα επανέλαβε την ανάγκη για εντυπωσιακό, επιθετικό ποδόσφαιρο μετά τη σειρά των σημαντικών φιλικών αγώνων που έδωσε η ομάδα του, ακριβώς γιατί γνωρίζει ότι μόνο έτσι θα διασφαλίσει τη θέση του στην τεχνική ηγεσία του «ερυθρόλευκου» συλλόγου.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και η διοίκηση θεωρούν ως… προαπαιτούμενο το θέαμα. Δεν το συζητούν και δεν δέχονται δικαιολογίες. Για τον λόγο αυτό –κυρίως– έφυγαν και οι προκάτοχοι του Σίλβα (Μίτσελ και Περέιρα), παρ’ ότι η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ. Ο Πορτογάλος, λοιπόν, έχει βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό του και είναι αποφασισμένος να το πετύχει. Αν θα τα καταφέρει; Θα το δείξει η πορεία…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα