“Συμφέρει άπαντες η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη”

Θα συμφέρει άπαντες η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής και, όπως τόνισε, “θα πρέπει με συλλογικότητα και σύνεση όλοι να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης επεσήμανε την ανάγκη άμεσης έναρξης διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς που να οδηγήσει, το συντομότερο, σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, του ελληνικού λαού και της Ευρώπης στο σύνολό της.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε τη θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «για την ανάγκη εξέτασης του θέματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, την ανάγκη να ληφθεί υπ’ όψιν η ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, καθώς και τη σημασία όπως η Ελλάδα λάβει, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του ιδίου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κεφάλαια που δικαιούται ούτως ώστε να μπορέσουν να γίνουν επενδύσεις που θα επαναφέρουν την ανάπτυξη στη χώρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα