Συνάντηση προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. με τον Α/Γ.Ε.Α. με θέμα τις Αεροδιακομιδές

Συνάντηση του Προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. κου Παπαευσταθίου Νικόλαου με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/Γ.Ε.Α.), Αντιπτέραρχο (Ι), Τουρνά Ευάγγελου πραγματοποιήθηκε σχετικά με θέματα που αφορούν την περαιτέρω βελτιστοποίηση της εν γένει διυπηρεσιακής συνεργασίας όσο και τη διαθεσιμότητα των πτητικών μέσων για τις Αεροδιακομιδές.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. με τον Α/Γ.Ε.Α. συζήτησαν τις πιθανότητες τόσο της δημιουργίας έκτακτων αεροπορικών βάσεων για την διεκπεραίωση των αεροδιακομιδών (ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει αύξηση της επισκεψιμότητας σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος) όσο και την υπάρχουσα πρόταση για τη σύνθεση μιας μονάδας Διαχείρισης Πτητικών Μέσων του Δημοσίου για αποστολές κοινής ωφέλειας.
Πέραν των προαναφερθέντων επιχειρησιακών θεμάτων και αφού έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα των ελικοπτέρων που αποτελούν ιδιοκτησία του Υπουργείου Υγείας, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. και ο Α/ΓΕΑ, δεσμεύθηκαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία για την υλοποίηση μιας διυπηρεσιακής ημερίδας με θέμα την βελτίωση και ανάπτυξη των Αεροδιακομιδών στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα