Συνάντηση του Προέδρου της ΠΕΤΑ Ν. Χιωτάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. ( Πληροφόρηση- Επιμόρφωση- Τοπική Ανάπτυξη) Ν. Χιωτάκης, με σκοπό να τον ενημερώσει αναλυτικά για όλα τα θέματα που αφορούν την Εταιρεία.

Η ενημέρωση έγινε ύστερα από εντολή που έδωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης προς τη Διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών την προηγούμενη εβδομάδα , με σκοπό την προώθηση λύσεων σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. Ν. Χιωτάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για όλα τα θέματα της εταιρείας , μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται :

· η ενεργοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπ. Εσωτερικών- Κ.Ε.Δ.Ε. και Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε.,με στόχο την υποστήριξη ανταποδοτικών έργων ΟΤΑ στους τομείς ενεργειακής αναβάθμισης, ύδρευσης – αποχέτευσης, στερεών αποβλήτων και συγχρηματοδοτούμενων έργων
· ο ορισμός μελών παρακολούθησης παραδοτέων της σύμβασης «Εκθέσεις για την πορεία υλοποίησης από την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 2007-2013».

Παράλληλα, κατέθεσε στον Υπουργό μια σειρά από προτάσεις που αφορούν τη βελτίωση της λειτουργίας των Ο.Τ.Α. και την υποστήριξη τους στην υλοποίηση μιας σειράς προγραμμάτων.

Από πλευράς του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης μετά την ενημέρωση που έλαβε, εξέφρασε τη βούληση του να στηρίξει την περαιτέρω λειτουργία και ανάπτυξη της Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε., προς όφελος της Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα