Συνέχεια στο σήριαλ

Σε σήριαλ εξελίσσεται πλέον η κόντρα του Γιώργου Καμίνη με το Νίκο Τόσκα, με αφορμή τα επεισόδια στην Πατησίων την Δευτέρα το βράδυ, όπου κουκουλοφόροι έξω από το πολυτεχνείο έκαψαν τρία τρόλεϊ.
Ο δήμαρχος Αθήνας επανήλθε και ζήτησε για μία ακόμη φορά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί γιατί όσα συμβαίνουν δεν αφορά την επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας αλλά την πολιτική βούληση. Πόσα τρόλεϊ, κάδοι και περίπτερα πρέπει να καούν στην Πατησίων προκειμένου κάποιος υπουργός να σκεφτεί ότι πρέπει να παραιτηθεί;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμίνης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Ταυτόχρονα τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν επιδεινωθεί και τα προβλήματα με τα ναρκωτικά, αλλά και τα κρούσματα τυφλής πολιτικής βίας.
«Κατά την δική μου εκτίμηση επειδή η αστυνομία παραμένει η ίδια, αυτό οφείλεται σε πολιτικούς λόγους», σημείωσε ο κ. Καμίνης ενημερώνοντας παράλληλα ότι το τελευταίο διάστημα οι απλοί πολίτες που επισκέπτονται το γραφείο του εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση στο κέντρο της πόλης και του καταγγέλλουν ότι «έχουμε στοιχεία ότι δραστηριοποιείται στην Αθήνα μεγάλο οργανωμένο δίκτυο παραεμπορίου».
Η απάντηση
Οι δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Τόσκα ο οποίος ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφού άφησε αιχμές για το αν είναι θεσμικά σωστό ο δήμαρχος Αθηναίων να ζητάει την παραίτησή του διερωτήθηκε: «Τόσα χρόνια που καιγόταν η Αθήνα γιατί δεν είχε ζητήσει ούτε μία φορά ο κ. Καμίνης παραίτηση υπουργού; Τις προηγούμενες ημέρες που έγιναν τεράστιες συλλήψεις κυκλωμάτων ναρκωτικών γιατί δεν είπε μία κουβέντα; Γιατί δεν φρόντισε να γίνει το κτίριο για τους ναρκομανείς που είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει από τον Σεπτέμβριο; Εγώ δεν έκανα καμία παρέμβαση για να παραιτηθεί ο κ. Δήμαρχος για τα παράπονα των πολιτών της πόλης, αλλά βλέπω ότι με περισσή εμπάθεια έχει επιδοθεί σε μία εκστρατεία συκοφάντησης που δεν την καταλαβαίνω», είπε ο κ. Τόσκας και χαρακτήρισε «κολπάκια» την άποψη του δημάρχου Αθηναίων για «καλή αστυνομία και κακό υπουργό».
«Η αστυνομία ενεργεί κάτω από τις οδηγίες του υπουργού και συγκεκριμένα εγώ είμαι κοντά στα επιχειρησιακά βήματα και αυτό έχει φανεί» συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας και κατέληξε ότι ο κ. Καμίνης ίσως έχει άλλες πολιτικές φιλοδοξίες, δεν με ενδιαφέρουν. Από συνήγορος του πολίτη έχει γίνει συνήγορος άλλων αντιλήψεων, δεν τον αναγνωρίζω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα