“Η υπερήφανη αυτοπαδίγευση και η άτακτη υποχώρηση”

Τα ευτράπελα της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές σχολιάζει με δεικτικό τρόπο το Ποτάμι με ανακοίνωση που τιτλοφορείται “Περήφανη αυτοπαδίγευση”. Το Ποτάμι κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι η χώρα οδηγείται εκ νέου στον γκρεμό λόγω των άστοχων χειρισμών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:
“Η κυβέρνηση με την ανικανότητά της γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος εκείνων που επιδιώκουν να ναυαγήσει η διαπραγμάτευση και έχουν ομολογημένο απώτερο στόχο την έξωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ο κ. Τσίπρας ζητούσε από το Υπουργικό Συμβούλιο “να ξενυχτήσουμε αν χρειαστεί, για να είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων” προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Προφανώς δεν ξενύχτησαν αρκετά. Και με μια σειρά άστοχων χειρισμών ο κ. Τσίπρας αυτοπαγιδεύτηκε δίνοντας αφορμή σε όσους επιδιώκουν εμπλοκή να την πετύχουν. Τώρα από τη μία συντάσσει επιστολές μετάνοιας και από την άλλη ξαναπαίζει το έργο “περήφανη διαπραγμάτευση” με τις γνωστές κορώνες που καταλήγουν πάντα σε άτακτη υποχώρηση. Επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί ξέρουμε και πόσο ακριβά κοστίζει”.
Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι η υπεραπόδοση του πλεονάσματος που δόθηκε στις ευπαθείς ομάδες προήλθε από την πάταξη της φοροδιαφυγής, μίλησε προσερχόμενος στη Βουλή ο Σπύρος Δανέλλης.
Ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού τόνισε χαρακτηριστικά: “Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το πλεόνασμα, το όποιο πλεόνασμα, έχει προκύψει από την υπερφορολόγηση και από τη στάση πληρωμών του δημοσίου. Υπάρχουν όμως άλλα δύο ζητήματα. Πρώτον, ότι το ίδιο το μνημόνιο προβλέπει ότι αν υπάρχει υπεραπόδοση που καλύπτει του δημοσιονομικούς στόχους μπορεί να διατίθεται το ποσό στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αυτό θα πρέπει να γίνει από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, γιατί οι πιο αδύναμοι είναι οι άνεργοι. Και το δεύτερο ζήτημα είναι ότι θα έπρεπε όλα να έχουν γίνει σε συμφωνία με τους εταίρους διότι πυροδοτήθηκε μία ασύμμετρη κρίση, την οποία δεν ξέρουμε πώς να τη μαζέψουμε”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα