Συνεργασία Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Κουτσούμπας

Στην αναγκαιότητα κατάργησης του ΕΝΦΙΑ αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γγ του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης μόνο της μεγάλης ακίνητης περιουσίας ενώ επεσήμανε πως «δεν αποκλείω να συνεργαστεί η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ».

 «Πρέπει να καταργηθεί εντελώς ο ΕΝΦΙΑ, δεν μπορεί να πληρώνει η λαϊκή οικογένεια, είναι διαφορετικό πράγμα να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, οι μεγάλοι επιχειρηματίες, η μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία και μάλιστα η πρόταση νόμου του ΚΚΕ που έχουμε καταθέσει μιλάει για 45% φορολόγηση όλων αυτών», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα είναι πιθανός ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας, αποτελούμενης από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. «Έτσι όπως είναι ο συσχετισμός δυνάμεων μάλλον το πιο πιθανό είναι να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας τέτοιων δυνάμεων. Δηλαδή Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ ή τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισημαίνοντας πως η γραμμή Τσίπρα συμπίπτει με τις θέσεις του ΔΝΤ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα