Συνεχίζονται οι δραματικές προσπάθειες διάσωσης των επιβαινόντων στο φλεγόμενο Norman Atlantic

O εφιάλτης δίχως τέλος  για τους επιβαίνοντες του πλοίου Norman Atlantic δεν έχει τέλος αφού συνεχίζονται οι δραματικές προσπάθειες διάσωσης των ατόμων που παραμένουν στο κατάστρωμα του οχηματαγωγού. Στους 324 οι διασωθέντες σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, κάτι που επιβεβαιώνει και το Λιμενικό ενώ υπάρχει και ένας νεκρός.

Ειδικότερα, κάτω υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων και με χαμηλές θερμοκρασίες, συνεχίζεται από εναέρια μέσα η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο “Norman Atlantic” στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χτα ξημερώματα  της Κυριακής υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma ένα ελληνικό και τρία ιταλικά και στην περιοχή πνέουν ΒΔ άνεμοι 6-7 μποφόρ. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ευρύτερη περιοχή αναμένεται να πληγεί από καταιγίδα τις επόμενες ώρες. Η κατάσταση θα βελτιωθεί προς το μεσημέρι, όταν αναμένεται να βγει ήλιος. Βασικό πρόβλημα παραμένουν οι νοτιάδες που δημιουργούν μεγάλα κύματα και δυσκολεύουν το έργο των διασωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο, είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ οι ιταλικές αρχές έχουν μεταφέρει υγειονομικό προσωπικό επί του πλοίου προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Nεκρός ένας 67χρονος  

Και ενώ μέχρι τις έξι το απόγευμα η επιχείρηση διασώσης εξελισσόταν χωρίς να υπάρχει κάποιο απρόοπτο, εκείνη την ώρα έγινε γνωστό ότι ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί από το φλεγόμενο πλοίο σε λέμβο που θα τον μετέφερε σε κάποιο από τα παραπλέοντα για να διασωθεί. Πρόκειται για τον 67χρονο Γιώργο Δούλη κάτοικο Ελβετίας που είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα