Συνεχίζουν τις προκλήσεις

Εάν το ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται από το fair play τότε οι Ρουμάνοι ή μάλλον δεν γνωρίζουν τη σημασία της έννοιας αυτής ή πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει να τηρήσουν τα χαρακτηριστικά της, αφού με μια ακόμα κίνησή τους, δημιουργούν κλίμα ενόψει των δύο αναμετρήσεων με την Ελλάδα, που θα κρίνουν και ποιος από τους δύο θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τον ορισμό του διαιτητή Νταβίντ Προένσα για το πρώτο ματς που θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ομοσπονδία της Ρουμανίας έστειλε έγγραφο στη FIFA σύμφωνα με το οποίο εκφράζει τις ανησυχίες της για το γεγονός ότι ο ρέφερι είναι συμπατριώτης του προπονητή της εθνικής μας, Φερνάντο Σάντος.

Σύμφωνα μάλιστα με τα ρεπορτάζ των ίδιων των Ρουμάνων, η ομοσπονδία της χώρας δεν ζητά αλλαγή διαιτητή, αλλά εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον ορισμό και την ανησυχία της για πιθανή εύνοια από τον Προένσα στην ελληνική ομάδα λόγω… Σάντος. Άλλωστε, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σαφές ότι ο σκοπός της διαμαρτυρίας δεν αποτελεί η αλλαγή του διαιτητή, αλλά η προσπάθεια επηρεασμού του και η δημιουργία κλίματος εναντίον του.

Δεν είναι η πρώτη φορά όλο αυτό το διάστημα που οι Ρουμάνοι προκαλούν μέχρι και το γέλιο με τη συμπεριφορά  τους. Η αρχή είχε γίνει με τα αστεία των παικτών του ΠΑΟΚ προς τον Κοστίν Λάζαρ ότι θα του σπάσουν τα πόδια και η μετατροπή της συγκεκριμένης είδησης από τους Ρουμάνους σε σοβαρό θέμα. Το δεύτερο περιστατικό που απέδειξε ότι ο σκοπός των Ρουμάνων είναι να δυναμιτίσουν το κλίμα ήταν τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι ο Αστέρας Τρίπολης δεν άφηνε τον Ντορίν Γκοϊάν να ενταχθεί στην αποστολή της εθνικής νωρίτερα απ’ ότι προβλέπεται αφού ο παίκτης ήταν τιμωρημένος για ματς των Αρκάδων κόντρα στον Πανθρακικό. Κάτι που φυσικά διαψεύστηκε από την ΠΑΕ, τονίζοντας ότι ποτέ η ομάδα δεν έθεσε θέμα για το πότε μπορεί να ενταχθεί στην αποστολή της Ρουμανίας ο παίκτης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα