Συντριβή F-16 νότια της Γαύδου

Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία όταν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης ένα F-16 συνετρίβη νότια της Γαύδου, έπειτα από μηχανική βλάβη που παρουσίασε.

Οι δύο χειριστές είναι σώοι, καθώς πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το ειδικό σύστημα εκτόξευσης.

Το μαχητικό αεροσκάφος F-16 είχε απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα Κρήτης μαζί με ακόμα δύο μαχητικά. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πτήσης διαπιστώθηκε μηχανικό πρόβλημα και οι χειριστές έπρεπε να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

Ελικόπτερο AB205 της ΠΑ περισυνέλεξε τους δύο χειριστές του F-16 που συνετρίβη. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Οι δύο πιλότοι χρησιμοποίησαν το σύστημα εκτίναξης και είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι ίδιοι επικοινώνησαν και ενημέρωσαν ότι είναι σώοι πάνω σε λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαύδου και Σφακίων και σε απόσταση 22 ναυτικών μιλίων βόρεια της Γαύδου. Στις 14:40 περίπου το μεσημέρι, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, εντόπισε τους δύο πιλότους και τους ανέσυρε από τη θάλασσα.

Οι δύο πιλότοι από την 115 ΠΜ θα διακομισθούν στην συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθούν στις σχετικές εξετάσεις.

Την ευρεία επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των πιλότων συντόνισε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του ΛΣ. Στις έρευνες μετείχε σκάφος του Λιμενικού καθώς και παραπλέοντα πλοία. Για το συμβάν από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι κυβερνήτες των πλοίων της ΑΝΕΝΔΥΚ «Σαμαριά» και «Δασκαλογιάννης» για να σπεύσουν στο σημείο του ατυχήματος.

Το αεροσκάφος F16 Block 52-Plus είχε απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης εκτελώντας εκπαιδευτική αποστολή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα