Σφραγίδα ΠΟΠ για το ελαιόλαδο Μάκρης Αλεξανδρούπολης

Στον κατάλογο των προστατευόμενων προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συγκαταλέγεται εντός των επόμενων 2-3 μηνών το ελαιόλαδο της Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Μάκρης Έβρου, Δημοσθένης Χατζηνικολάου μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον πολυετή αγώνα χαρακτηρισμού του Ελαιολάδου Μάκρης ως ΠΟΠ, τη χρονοβόρα διαδικασία ένταξης της «Ελιάς Μάκρης» στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών, προϋπόθεση προκειμένου να δοθεί ο εν λόγω χαρακτηρισμός, για όσους βοήθησαν στην κατάθεση ενός ολοκληρωμένου φακέλου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε σήμερα, περίπου οκτώ χρόνια μετά την έναρξη των προσπαθειών, ο υπουργός κ. Αποστόλου να υπογράφει την ένταξή του στον κατάλογο των προστατευόμενων προϊόντων ονομασίας προέλευσης της Ε.Ε.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χατζηνικολάου στις διακρίσεις και τα πανελλαδικά και διεθνή βραβεία που επί σειρά ετών κερδίζει το ελαιόλαδο Μάκρης. «Λόγω του κλίματος και της περιοχής έχουμε πολύ καλή ποιότητα λαδιού. Το ελαιόλαδο Μάκρης, ξεχωρίζει για την οξύτητα, τη γεύση, την υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηνικολάου, σημειώνοντας ότι «θέλει ακόμη πολύ δουλειά. Πρέπει να οργανωθούμε περισσότερο και στην παραγωγή λαδιού. Να ενημερώσουμε τους παραγωγούς-μέλη μας, που κι αυτοί δεν πίστευαν ότι θα μπορέσουμε αν πάρουμε την ονομασία ΠΟΠ, να πιστέψουν στις δυνατότητές μας, ν’ αφήσουν τη διαχείριση του ελαιολάδου στον συνεταιρισμό».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα