Σύλληψη για φοροδιαφυγή σε εταιρεία εστίασης στο Νέο Ψυχικό

Στα χέρια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας  έπεσε ένας 35χρονος διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος εταιρείας εστίασης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για φοροδιαφυγή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης 31χρονος συνδιαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της εταιρείας, ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έλεγχο σε υποκατάστημα της εταιρείας εστίασης, που βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό, κατά τον οποίο συλλέχθηκε υλικό για την περαιτέρω φορολογική έρευνα.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την επεξεργασία των ηλεκτρονικών αρχείων του φορολογικού μηχανισμού που λειτουργούσε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε, για το χρονικό διάστημα από 01-01-2014 ως 30-07-2014, ότι δεν εκδόθηκαν 2.025 αποδείξεις λιανικών συναλλαγών ή τιμολόγια πώλησης (που αντιστοιχούν σε 3.837 Δελτία Παραγγελίας), συνολικής αξίας 52.229,02 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές η επιχείρηση εμφάνιζε παρανόμως τα δελτία παραγγελίας ως Αποδείξεις Λιανικών Συναλλαγών.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα