“Σύντροφοι αργήσατε 18 μήνες”

Η νέα “επίθεση φιλίας” που δέχθηκε το Ποτάμι από κύκλους του Μαξίμου δεν έμεινε ασχολίαστη στην Σεβαστουπόλεως. Έτσι με πολύ δεικτικό τρόπο το Ποτάμι σχολίασε:
«Είναι παράξενο πως ένα «αριστερό κόμμα» που κυβερνά από την πρώτη μέρα με ένα «ακροδεξιό κόμμα» ανακάλυψε ξαφνικά – … με 18 μήνες καθυστέρηση – την αξία των «κυβερνήσεων προοδευτικής συνεργασίας». Πιο παράξενο, όμως, είναι το περιεχόμενο που δίνει στη λέξη «προοδευτικό» ο ΣΥΡΙΖΑ. Προοδευτικό είναι να αποκλείεις από την εκλογική διαδικασία τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους αλλά πλέον ζουν εκτός Ελλάδας, διωγμένα από την κρίση. Προοδευτικό είναι να μην σπας τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες που μέχρι «χθες» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν ως «τα μεγαλύτερα εκκολαπτήρια διαφθοράς». Προοδευτικό τέλος είναι να είσαι με το μπόνους των 50 εδρών τον Ιούλιο του ‘15 αλλά να είσαι εναντίον του μπόνους των 50 εδρών τον Ιούλιο του ‘16. Αλλά επί αυτού η συνέχεια στην Βουλή».
Αλλά και ο Σταύρος Θεοδωράκης σήκωσε το γάντι από τις αιχμές της Κουμουνδούρου και τόνισε με έμφαση πως «ο κ. Τσίπρας πίστεψε ότι κάνοντας κάποιες συμμαχίες από ακροδεξιά μέχρι τα “Λεβέντικα” θα μπορούσε να κάνει έναν δικό του εκλογικό νομό και να κάνει για ακόμη μια φορά άνω κάτω την Ελλάδα”.
Σε ότι αφορά τη σκοπιμότητα του εκλογικού νόμου που ψηφίζεται αύριο ανέφερε: «Υπάρχει μια βρώμικη σκέψη σε κάποιους κυβερνητικούς εγκεφάλους. Είμαστε πίσω στις δημοσκοπήσεις λένε. Άρα: Φτιάχνουμε ένα σύστημα τέτοιο που να μας επιτρέψει, να κυβερνήσουμε ακόμα και αν είμαστε δεύτερο κόμμα με κάποιες συμμαχίες» και επισήμανε ότι στην Ελλάδα μια κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα είναι πράξη πολιτικής ανωμαλίας.
Επερώτηση
Στο μεταξύ ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση προς τον πρωθυπουργό, η οποία λογικά θα απαντηθεί την ώρα του πρωθυπουργού, κάτι βέβαια που δεν αναμένουν στην Σεβαστουπόλεως. Στην επερώτηση τονίζεται:
O επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στις ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την ιδανική λύση διακυβέρνησης της χώρας είπε ότι αυτό θα ήταν μια Κυβέρνηση από 10-20 αποφασισμένους ανθρώπους σε ένα μεταρρυθμιστικό σχήμα και με σχέδιο για να σώσουν τη χώρα. Τόνισε παράλληλα ότι: «Αυτός που κυβερνά πρέπει να έχει πολιτικό αισθητήριο. Να έχει πολιτική ευαισθησία. Να έχει γνώση. Θέλουμε πολιτικούς με γνώση και όχι άεργους πολιτικούς», ενώ απέκλεισε μια κυβέρνηση τεχνοκρατώνΓια τις τηλεοπτικές άδειες ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε το ότι πρέπει να σπάσει το τρίγωνο τραπεζών –πολιτικής- ΜΜΕ ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί τη δική του διαπλοκή και σημείωσε: «Μέχρι χθες είχαμε έναν υπουργό μαζί με έναν επιχειρηματία που διεκδικούσαν μια άδεια» καθώς έξι στελέχη που θα καλούνταν να δημιουργήσουν το κανάλι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής ΆμυνΠαράλληλα επισήμανε ότι πρέπει «Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να δίνει τις άδειες σε αυτούς που τηρούν τη νομιμότητα ως προς τα οικονομικά τους αλλά και που έχουν να προτείνουν και περιεχόμενο στην τηλεόραση» και πρόσεθεσε ότι για να δημιουργηθεί ένα κανάλι δεν πρέπει να παίζουν ρόλο μόνο τα χρήματα αλλά το τι μπορεί να προσφέρει στο χώρο της ενημέρωσης και του πολιτισμού.

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, με αντικείμενο το φαινόμενο της προβληματικής αμοιβής χιλιάδων εργαζομένων στην Ελλάδα.
«Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, έχει δημιουργηθεί μία νέα κατηγορία εργαζομένων, αυτών που δουλεύουν και δεν πληρώνονται. Βάσει στοιχείων του Υπουργείου Εργασίας, του Ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο αριθμός των εργαζομένων, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους και δεν πληρώνονται, φαίνεται να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο (1.000.000). Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο μία στις δύο επιχειρήσεις ανταποκρίνεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις και καταβάλει κανονικά τους μισθούς», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης και απευθύνει τις ακόλουθες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό:
«Τι είδους πρωτοβουλίες θα λάβετε, ώστε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην εργασία και η ομαλή καταβολή των μισθών, χωρίς να φτάνουμε στην επίσχεση εργασίας; Πότε και με ποιον τρόπο σκοπεύει το Δημόσιο να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις επιχειρήσεις; Εξετάζει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μπορούν οι τράπεζες να δανειοδοτούν επιχειρήσεις, στις οποίες χρωστάει λεφτά το ελληνικό δημόσιο, με την υποχρέωση τα δάνεια αυτά να πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στην μισθοδοσία; Εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο παροχής επιδόματος επισφαλούς εργασίας στους εργαζομένους, που δεν πληρώνονται, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις πληρωμές από τους εργοδότες»;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα