Φουλ επίθεση σε όλα τα μέτωπα

Φουλ επίθεση. Αυτός είναι ο τρόπος που θα συνεχίζει να πορεύεται η Νέα Δημοκρατία σε ότι αφορά την αντιπολιτευτική της τακτική. Κάτι που φάνηκε και πριν την σύγκρουση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τον εκλογικό νόμο. Μιλάμε φυσικά για τις δύο ανακοινώσεις της Ν.Δ. τόσο για τους βανδαλισμούς στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με την αστυνομία απούσα από τους… εκδρομείς στο ΑΠΘ, όσο και για το περιστατικό στο νοσοκομείο Σαντορίνης.
Στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε την σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές στην διπλή ήττα, όπως εκτιμά η Συγγρού, του Τσίπρα. Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο σχεδιασμός του Πρωθυπουργού απέτυχε και, συνεπώς, θα επιδιώξουν να αναδείξουν αυτό ακριβώς και προς την κοινή γνώμη.
Η, κατά τους γαλάζιους, ήττα του κ. Τσίπρα έχει δύο σκέλη:
-Πρώτον, ο Πρωθυπουργός απέτυχε να συγκροτήσει την ειδική πλειοψηφία των 200 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα ώστε ο εκλογικός νόμος να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Πέρασε, δηλαδή, κάτω από το πήχη που ο ίδιος έθεσε και παράλληλα δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα πεδίο πολιτικών συμμαχιών, κυρίως με τα κεντροαριστερά κόμματα της αντιπολίτευσης.
-Δεύτερον, με την ψήφιση της απλής αναλογικής, ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει ουσιαστικά ότι το κόμμα του έρχεται δεύτερο στις δημοσκοπήσεις και θα χάσει στις κάλπες, γεγονός που μόνο του εξηγεί την επιλογή του να δυσκολέψει τις προοπτικές της Ν.Δ. για διακυβέρνηση.
Από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως ως πολιτικό αμοραλισμό και τυχοδιωκτισμό τις επιλογές του Πρωθυπουργού, ενώ παρουσίασε τις βασικές αρχές του εκλογικού νόμου που θα φέρει ο ίδιος ως Πρωθυπουργός στη Βουλή και, παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η κατάργηση της «απλής αναλογικής» θα είναι κορυφαία προτεραιότητα της δικής του κυβέρνησης με το σχετικό νομοσχέδιο να κατατίθεται μέσα στις πρώτες εβδομάδες.
Πριν από την μάχη της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού. Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., το κλίμα ήταν πολύ καλό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέλυσε στον αμερικανό αξιωματούχο το οικονομικό του σχέδιο μόλις αναλάβει πρωθυπουργός.
Τον κατηγόρησε ως Μαυρογιαλούρο
Νωρίτερα η Ν.Δ. σε επίσημη ανακοίνωση της χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως Μαυρογιαλούρο σχετικά με το νοσοκομείο Σαντορίνης. Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας διεκδίκησε και κέρδισε επάξια τον τίτλο του “Μαυρογιαλούρου”. Στις 15 Ιουλίου, σε μια φιέστα φτηνής προπαγάνδας, εμφανιζόταν να εγκαινιάζει το νοσοκομείο Σαντορίνης και να βεβαιώνει ότι “οι νέες γυναίκες του νησιού μπορούν να γεννούν εδώ”. Λίγες μέρες αργότερα, έγκυες γυναίκες μεταφέρονταν σε άλλα νοσοκομεία, ακόμη και στην Κρήτη, με επείγουσα διακομιδή. Αποδεικνύεται έτσι, άλλη μια φορά, ότι είναι επικίνδυνο να πιστεύει κανείς τον κ. Τσίπρα. Η αλήθεια, άλλωστε – και την είχε επισημάνει η Νέα Δημοκρατία – είναι ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης είχε κατασκευαστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και το μόνο που έκαναν ήταν να μεταφέρουν εκεί το ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Υγείας. Η αλήθεια είναι ότι με φιέστες δεν βελτιώνεται η καθημερινότητα των Ελλήνων. Η κοινωνία απαιτεί σοβαρές λύσεις και όχι επικοινωνιακές απόπειρες εμπαιγμού».

Για την Θεσσαλονίκη
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα εξαπέλυσε η Ν.Δ. με αφορμή τις ζημιές στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από τα μέλη του ”No Border Camp”, τονίζοντας ότι ”είναι ανίκανοι να προστατεύσουν τη νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών”.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Δεν πέρασε ούτε μια μέρα και οι διαβεβαιώσεις του κατ’ ευφημισμό Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κατέρρευσαν. Μόλις χτες, απαντώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις αθλιότητες που συντελούνται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο κ. τΤόσκας διαβεβαίωνε ότι πρόκειται για “απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις”.
Σήμερα, ομάδα των αυτοαποκαλούμενων “αλληλέγγυων”, που στρατοπέδευσαν στο Πανεπιστήμιο, επιτέθηκε στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση και, τρομοκρατώντας τους εκεί εργαζόμενους, επιδόθηκε σε καταστροφές.
Αποδείχθηκε έτσι ότι η “αλληλεγγύη” τους είναι συνώνυμη της ανομίας. Αποδείχθηκε, άλλη μια φορά, ότι η αξιοπιστία του αρμόδιου Υπουργού είναι μηδενική. Από σήμερα τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός δεν έχουν κανένα άλλοθι. Η ανικανότητά τους να προστατεύσουν τη νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών είναι αυταπόδεικτη”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα